Afbeelding

Mini-netwerkbeurs
inspireert studenten

GOES - Vorige week woensdag vond in theater de Mythe in Goes de mini-contacta Eezie plaats. MBO-studenten van Scalda konden er onder andere een bedrijvenmarkt bezoeken, workshops bijwonen en in gesprek gaan met televisiepresentatrice en onderneemster Olcay Gulsen. Het doel van Eezie was jongeren laten zien dat er ook in Zeeland veel leuke werkplekken te vinden zijn en om hen zo te enthousiasmeren over de provincie.


DOOR JEPPE ROTTIER


De studenten konden onder meer meedoen aan workshops over youtube-marketing, sociale media en Google marketing. Ze konden ook kennismaken met verschillende bedrijven als Roompot Group, Fletcher Hotels en PI Torentijd. ‘’Het is belangrijk om het hele pakket met workshops, een bedrijvenmarkt en een Q&A met een bekende Nederlander aan te bieden aan de studenten, want dat maakt een evenement als dit aantrekkelijker en de studenten daarmee veel enthousiaster’’, legt Perry Kentin. Met zijn marketingbureau LMG strategie en creatie nam hij het initiatief voor Eezie. ‘’Bovendien zorgen we ervoor dat de bedrijven die op de bedrijvenmarkt staan toegespitst zijn op de MBO’ers. Ook dat maakt het fijner en makkelijker om het gesprek met een bedrijf aan te knopen. Eerder was het vaak zo dat bedrijven die bijvoorbeeld vooral HBO’ers zochten dan niet aansloten op andere opleidingen en andersom, maar dat is nu niet meer het geval.’’ In de toekomst zal ook voor onder andere het HBO en het voortgezet onderwijs een middag als dit worden georganiseerd.


Openhartig

Tijdens de Q&A met BN’er Olcay Gulsen werd openhartig gesproken over haar leven en haar opgroeien in een gezin met huiselijk geweld. Maar ook over het leven van de studenten werd gesproken. Via een verbinding met hun telefoon logden ruim 160 studenten in op een programma en konden zij vragen beantwoorden die op het scherm verschenen, waarvan de antwoorden werden besproken met zowel Olcay als de zaal. Zo bleek dat drieëntwintig procent van de studenten al bezig is met het sparen voor een woning, dat slechts vijftien procent van de studenten minder dan drie uur per dag op hun telefoon kijkt en dat een goed deel van hen het liefst eigen baas wil worden. Ook Roy Avezaat, met zijn artiestennaam ‘Roystoel’, wil graag eigen baas worden, vertelde hij openhartig. ‘’Ondanks dat ik in een rolstoel zit, wil ik van mijn passie, beats produceren, graag mijn werk maken en eigen baas worden!’’ Na zijn verhaal beluisterde de zaal op verzoek van Olcay een van zijn beats en werd er luid geapplaudisseerd. Een van de belangrijkste lessen die de BN’er de studenten die dag mee wilde geven was: ‘’Jullie staan op het meest fantastische punt in je leven. Als je een droom hebt: ga het waarmaken.’’[n]