Karin Bloemen bij een Tesselschade-bijeenkomst.
Karin Bloemen bij een Tesselschade-bijeenkomst. Foto: Tesselschade Zeeland

Tesselschade Zeeland slaat nieuwe wegen in

GOES - Onder het motto onderzoek-alles-en-behoud-het-goede slaat de afdeling Zeeland van de oudste vrouwenvereniging van Nederland, Tesselschade, nieuwe wegen in. Tesselschade ondersteunt al 150 jaar meisjes en vrouwen bij de bekostiging van een opleiding. Al circa 12.000 studentes zijn met een gift geholpen bij hun mbo-, hbo- of academische opleiding.

De afdeling Zeeland van Tesselschade ondersteunt studentes in hun eigen provincie. Vorig jaar studeerde er een kandidate -zoals de studentes worden genoemd- cum laude af! De leden van de vereniging brengen het geld voor de studieondersteuning bijeen met hun contributie (minimaal vijftien euro per jaar), én met de productie en verkoop van handwerk. Dat wordt onder meer verkocht op een jaarlijkse verkoopdag in Domburg. Met die handwerk-kant is Tesselschade vermaard geworden.
In januari is een deel van het bestuur in Zeeland afgetreden, en belangrijk verjongd. De productie en verkoop van handwerk gaat natuurlijk door, maar ook nieuwe paadjes zijn gevonden. Zo heeft Tesselschade Zeeland plannen voor de oprichting van een (zuster)afdeling op de Antillen, en zoekt ze samenwerking met andere culturele en sociale organisaties in de provincie. Voor al haar activiteiten is Tesselschade permanent op zoek naar vrouwen die zich actief willen inzetten voor andere vrouwen. Handwerksters, (aspirant)bestuursleden of vrouwen met gevoel voor publiciteit en met verkooptalent…, iedereen is welkom.
Kijk voor meer informatie op www.tesselschade.nl.[n]