EXPOSITIE

Gemeentewapens en vlaggen

8:30 | Gemeentehuis

Hoe zien de gemeentevlag en het gemeentewapen van Borsele eruit? En waarom schrijf je gemeente Borsele eigenlijk met één s en het dorp Borssele met dubbel s? Het antwoord op die vragen ziet u terug in de nieuwste tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis in Heinkenszand.

 

Zeevruchten in Pastel

12:00 | Gallery Maritime

GalleryMaritime Colijnsplaat organiseer expositie - Zeevruchten in Pastel - met het werk van de Zeeuws kunstenares Els Burgers tot 31 mei. Els schildert met pastelkrijt. Creëert daarmee maritieme stillevens met kreeften en zeevruchten, een ijsvogeltje met een nestje van eitjes brengen het gevoel van voorjaar. Galerie dagelijks open van twaalf tot vijf uur. Gratis entree. GalleryMaritime Voorstraat 45, Colijnsplaat, 0622591452.

 

Eerste ZEBS begint op Koningsdag

11:00 | 

Vanaf Koningsdag staat de Oostschans aan het kanaal in Goes tot en met zondag 1 mei in het teken van elektrisch varen. The Green Wave, bekend van The Boatshed, organiseert dan de Zeeuwse Electric Boat Show. ‘Het is voor het eerst dat er in Nederland een dergelijk evenement plaats vindt’, aldus de organisatie. Woensdag 27 april om 11.00 uur is de officiële opening. ‘In 2027 zullen de eerste steden en parken in Europa enkel elektrisch varen toestaan, dus is een toekomstgericht evenement met het thema Groene Watersport een logische zet.’ Eric Caroen van The Green Wave: “We willen met dit evenement milieuvriendelijke watersport promoten. We merken dat veel Zeeuwen de fun van watersport niet kennen. Met Nationaal Park de Oosterschelde voor de deur vinden wij dat verbazingwekkend.”Het publiek maakt dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur kennis met elektrisch varen via workshops, proefvaarten, lezingen en demo’s. ‘Iedereen kan hierop gratis inschrijven. Er zijn daarnaast foodtrucks en er is animatie voor de kinderen, zoals afstand bestuurbare bootjes, elektrisch surfboard, roeien en suppen en andere nieuwe watersportdisciplines, allemaal met zero emission.’

 

Vrijdag 29 april

Nieuwdorpse Kampioenschappen Apenkooien

9:00 | Sportcomplex SV Nieuwdorp

Ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan organiseert de SV Nieuwdorp op vrijdag 29 april de Nieuwdorpse Kampioenschappen Apenkooien. Er wordt in verschillende categorien gespeeld. nl.: Peuters van 2 t/m 5 jaar (09.00-10.00 uur) = Categorie 1; Kinderen van 6 t/m 8 jaar ( 10.00-12.00 uur)= Categorie 2; kinderen van 9 t/m 12 jaar (13.00-15.00 uur) = Categorie 3; kinderen van 12 t/m 15 jaar (15.00-17.00 uur) = Categorie 4. Deze activiteit is bestemd voor kinderen van 2 t/m 15 jaar uit Nieuwdorp en voor kinderen die lid zijn van de jeugdafdeling SVN/LEBO/PATRIJZEN. Aanmelden met naam en 06 nummer kan voor 20 april via jubileum@svnieuwdorp.nl.. Vol=Vol.

 

Zaterdag 30 april

Plantjesmarkt en boekenmarkt

10:00 | Petruskerk

Op zaterdag 30 april bent u, tussen 10.00 uur en 14.00 uur, weer van harte welkom in de Petruskerk in ‘s-Heer Arendskerke. U kunt hier zelf gekweekte plantjes kopen. O.a. tomaten, komkommers, sla, pompoenen, courgettes en tuinplanten. Ook de boekenmarkt is er weer. Er is een ruime keus aan boeken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor alleen maar een bakje koffie met cake of gebak. Loop gerust even naar binnen.De opbrengst is bestemd voor Stichting Leergeld Oosterschelderegio.

 

Rommelroute Heinkenszand

10:00 | Heinkenszand

Op zaterdag 30 april is er een Rommelroute in Heinkenszand van 10.00-16.00 uur. Georganiseerd door de inwoners zelf. Door het gehele dorp in Heinkenszand zijn er standjes, kleedjes en kleine evenementjes zoals schminken en taartjes eten te vinden. Alles gebeurt vanuit eigen terrein. Voor de deur, op de oprit of onder de carport. Als je te voet of op de fiets door Heinkenszand gaat vind je de met een ballon gemarkeerde activiteiten. Vind je het leuk dit met een plattegrond te gaan ondernemen kijk dan op de facebookpagina van Heinkenszand Helpt. Daar komt een lijst van de deelnemende adressen en een plattegrond met aanduiding van die locaties. Komt u van buiten Heinkenszand en wilt u ook een plattegrond ontvangen? Stuur een verzoekje naar RommelrouteHeinkenszand@gmail.com


Zondag 1 mei

Bijzonder jubileumjaar in de Manhuistuinconcerten

12:00 | Manhuistuin

Op zondag 1 mei starten de Manhuistuinconcerten weer met een nieuw programma! Dit jaar is het een extra bijzonder jaar door het 50 jarig bestaan van de Manhuistuinconcerten. Op zondag 24 juli zullen wij dit met een speciale opvoering vieren in de Manhuistuin. De rode draad van alle concerten dit jaar is het thema “Europa”. Hiermee sluiten de Manhuistuinconcerten aan bij het Goes Europa thema van dit jaar. Neem een kijkje op onze website om het programma voor dit seizoen te zien: www.manhuistuinconcerten.nl. Muziekvereniging Mozart uit Yerseke in samenwerking met OKK Wemeldinge zal seizoen 2022 aanvangen. Ze spelen deze dag twee echte concertwerken die gaan over het verleden tussen Zweden en Oostenrijk. Verder brengen ze lichte werken ten gehore. Al met al spelen ze een gevarieerd programma voor alle muzikale smaken. De aanvang van het concert is om 12:00 uur en de toegang is gratis. Bij mooi weer zal het concert plaatsvinden in de Manhuistuin (Zusterstraat, Goes). Bij slecht weer zal het concert plaatsvinden in de H. Maria Magdalenakerk en om 12:30 uur starten. We hopen u snel te zien bij één van onze concerten!

 

TMC Veerse Meer tocht

9:00 | De Goede Verwachting

Zeeuwse ren- en tourclub Theo Middelkamp houdt op zondag 1 mei de klassieker TMC Veerse Meer tocht vanuit Lewedorp. Deelnemers kunnen zich tussen 9.00 en 11.00 uur inschrijven bij De Goede Verwachting in Lewedorp. Er zijn twee routes; eentje van 65 kilometer en eentje van 105 kilometer. Beide worden onderweg aangegeven.Kijk voor meer informatie op theomiddelkamp.nl of fietssport.nl/toertochten/52330

 

Maandag 2 mei

Lezing over struikelstenen

10:00 | Geerteshuis

Op de maandelijkse inloopmorgen in het Kloetingse Geerteshuis zal Rein Brand een lezing houden over “struikelstenen”. Juist in deze week van gedenken staan we stil bij wat er in de Tweede Wereldoorlog gebeurd is. Struikelstenen zijn kleine gedenktekens die herinneren aan Joodse oorlogsschachtoffers. In de Lange Vorststaat in Goes liggen twee struikelstenen voor de woning waar Levie Marcus Barkelau en zijn vrouw Sara Barkelau-Meijer gewoond hebben, tot zij hun woning moesten verlaten, om er nooit meer terug te keren. Ze zijn op 1 februari 1943 vermoord in Auschwitz. De struikelstenen zijn een middel om de herinnering aan deze mensen levend te houden. De initiatiefnemer van het project struikelstenen (”Stolpersteine”) is de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Inmiddels zijn in veel Europese steden en dorpen struikelstenen gelegd. In deze lezing zal het vooral gaan over Zeeland, met name Goes. U bent van harte welkom op 2 mei a.s in het Geerteshuis, Jachthuisstraat Kloetinge. Om 10 uur staat de koffie klaar.

 

In gesprek met Ronald van Raak

19:30 | Hotel Terminus

Op maandag 2 mei komt voormalig Tweede Kamerlid Ronald van Raak naar Goes voor een openbare bijeenkomst in Hotel Terminus in Goes. Ronald van Raak gaat deze avond in gesprek met de aanwezigen over hoe de socialistische idealen kunnen worden toegepast in de samenleving van de toekomst. De openbare avond begint om 19.30 uur, de toegang is gratis en voor koffie, thee, water en een drankje na afloop wordt gezorgd. De SP in Goes is erg blij dat het weer mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren.

 

Woensdag 4 mei

Helderziende waarnemingen

19:30 |  Maria Magdalena Dagkapelzaal

Woensdagavond 4 mei a.s. zal paragnost, Marianne van Peelen de avond verzorgen. Zij komt uit Rotterdam en is al jaren werkzaam voor de verenigingen van Harmonia in Nederland, iedereen was steeds zo tevreden over haar werkzaamheden, dat zij nu bij onze vereniging ook is gevraagd. De avond zal door haar verzorgd worden door een reading te geven via kaarten op het paranormale vlak. De aanvang is om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur en sluit om 19.30 uur. de avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. De zaal is rolstoel toegankelijk: Locatie: Maria Magdalena Dagkappelzaal, (R.K.Kerk,) Singelstraat 9 te Goes. Tel: 0113-231172, www.harmonia-nl.org. Inlichtingen: harmoniazeeland@outlook.com

 

Kranslegging op 4 mei dodenherdenking

19:20 | Dorpskerk

Dodenherdenking op 4 mei bij het herdenkingsmonument aan de muur bij de Protestantse kerk in Colijnsplaat.Programma: 19.20 uur met korte herdenking in de kerk; 19.50 uur verzamelen bij het monument; 19.59 uur spelen taptoe20.00 uur 2 minuten stilte; 20.05 uur brassband Wilhelmina speelt Wilhelmus; 20.10 uur kranslegging, Gemeente Noord -Beveland, Oud Strijders Protestantse kerk, Irene Brigade, Dorpsraad, 4 mei comité, Oud Indiëgangers en de schoolkinderen.Na de kranslegging is iedereen welkom in het zaaltje naast de kerk.