Afbeelding
Foto: Gemeente Borsele

Jaarlijkse dodenherdenking in Heinkenszand

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - In de gemeente Borsele vindt de Dodenherdenking vandaag (woensdag) plaats bij de herdenkingsplaquette op het Van der Biltplein in Heinkenszand. 

In samenwerking met de gemeente Borsele heeft een werkgroep bestaande uit de Jongerenraad Borsele, Culturele Raad Borsele, Seniorenraad Borsele en muziekvereniging Euterpe uit Heinkenszand een herdenkingsprogramma opgesteld. ‘Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze herdenking’, laat de gemeente Borsele weten.
Het programma start om 18.45 uur in de Stenge aan het Stengeplein. ‘We beginnen met een muzikaal programma van muziekvereniging Euterpe. Tijdens het programma wordt er een gedicht voorgelezen door een leerling van de Jan van Schengenschool uit Heinkenszand en wordt het verhaal van oorlog verteld door de Jongerenraad Borsele. Rond 19.45 uur vertrekken we naar de herinneringsplaquette op het Van der Biltplein. Scouts van De Voortrappers dragen de kransen. Muziekvereniging Sint Caecilia verzorgt koraalmuziek bij de plaquette. Bevrijdingsmuseum Zeeland uit Nieuwdorp is aanwezig met enkele voertuigen.’ Ook hier kan het publiek vanaf 19.50 uur aansluiten voor de herdenking. ‘Na het voorlezen van het memorandum en het taptoe-signaal zijn we om 20.00 uur twee minuten stil. Daarna zingen we couplet 1 en 6 van het Wilhelmus.’ Aansluitend houdt burgemeester Gerben Dijksterhuis een toespraak en worden er kransen gelegd. ‘Kinderen leggen samen met kinderburgemeester Thomas Heijboer ter afsluiting een bloem bij het monument.’ Na de herdenking, rond 20.15 uur, zijn belangstellenden welkom om in de Stenge wat te drinken en na te praten.