Noord-Beveland vanuit de lucht, de thuisbasis van de Peelandmars.
Noord-Beveland vanuit de lucht, de thuisbasis van de Peelandmars. Foto: Sky Pictures/Izak van Maldegem

De Peelandmars een nieuwe oude traditie

GOES - In 2018 is een oude traditie nieuw leven ingeblazen: een wandeltocht van 54 km rond het eiland Noord-Beveland, oftewel Peeland. Omdat 54 km alleen te doen is voor geoefende lopers, is het bij de Peelandmars nieuwe stijl ook mogelijk een kortere route te lopen. 


De eerste jaren was het een groot succes en na een noodgedwongen pauze is het in 2022 weer mogelijk om de Peelandmars te lopen.

Het was mede een succes omdat Rotaryclub Goes-De Bevelanden, die het organiseert, de Peelandmars gekoppeld heeft aan de slotdag van het Eindeloos Eiland Festival (EEF), zondag 19 juni. Na het volbrengen van de wandeling kunnen de deelnemers aan de wandeltocht, indien gewenst, tegen gereduceerd tarief naar het festival. Een mooie combinatie van sportiviteit en cultuur.

Sportieve wandelaars kunnen nog steeds de 54 km rond het eiland lopen, maar voor meer toeristische wandelaars zijn er drie kortere trajecten uitgezet, van 7, 15 en 31 km. De 7 km-tocht is heel geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Onderweg is er weer verzorging voor de lopers. Op de korte routes is er extra vermaak.

Met de combinatie van de wandeltocht en toegang tot het festival willen de organisatoren bereiken dat ook dit jaar veel mensen deelnemen aan dit evenement. De opbrengst van de Peelandmars 2022 is weer bestemd voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor: het project ‘zwerfafval en plastic soep'. Een project van het milieu educatie centrum(MEC) de Bevelanden voor Bevelandse basisscholen en de buitenschoolse opvang

Er is een website met alle informatie: www.peelandmars.nl. Kaarten kunnen ook via deze site worden besteld.[n]