KBO-PCOB  afd. Goes is weer volop actief

GOES - KBO-PCOB afdeling Goes, aangesloten bij de landelijk grootste seniorenorganisatie UNIE-KBO/PCOB, is weer volop actief. Inmiddels zijn de eerste bijeenkomsten al geweest en staan de nodige toekomstige bijeenkomsten in de startblokken. 


Na de Bingo/ Verloting in maart, een lezing over de Bevrijding, verzorgd door Jan en Jopie Minnaard, in april staat nu op de rol een mooie zeiltocht op de Oosterschelde met de zeilklipper 'Avontuur'. In mei en in juni een middagtocht naar de bakkersmolen in Essen (B) en een Fietstocht door de Zak van Zuid-Beveland. 

Ieder jaar wordt er voor een goed Doel gekozen waarvoor tijdens de bijeenkomsten wordt gecollecteerd. Dit jaar is het Goede Doel de Stichting Ambulance Wens. 


De Stichting Ambulance Wens

De naam komt voort uit het idee om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen met vrijwilligers en een eigen ambulance. 

Stichting Ambulance Wens is opgezet (26-2-2007) als aanvulling op de verzorging van immobiele terminale patiënten. Er zijn nog te veel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekortschieten. 

De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. KBO-PCOB afd. 

Goes is ervan overtuigd dat dit doel velen zal aanspreken. Een prachtig initiatief van de Stichting welk zeker steun en bijval verdient.

Voor het samenstellen van het programma voor het tweede halfjaar 2022 is de activiteitencommissie nog volop bezig. Er zal vooral veel aandacht worden gegeven aan jonge senioren want de KBO-PCOB is er voor senioren van vandaag en morgen.

Onze website is ook weer helemaal bijgewerkt en verder vernieuwd. Op deze wijze houden wij de leden en overige belangstellenden volledig op de hoogte.


Informatie

Voor verdere informatie zie onze website www.kbo-pcob-goes.nl[n]