Beeld Dorpsmoestuin Ovezande
Beeld Dorpsmoestuin Ovezande Foto: Ad Schenk

Dorpsmoestuin genomineerd voor de Damiaanprijs

OVEZANDE - De heilige pater Damiaan (1840-1889) leefde dan wel twee eeuwen geleden, toch blijft zijn boodschap van verbondenheid, respect en solidariteit over grenzen heen brandend actueel. 

Ook vandaag inspireert Sint-Damiaan heel wat mensen en organisaties wereldwijd om actief werk te maken van een menswaardige en solidaire samenleving waar iedereen zich thuis voelt en tot zijn recht komt ongeacht afkomst, huidskleur, geaardheid, godsdienst of levensovertuiging.


Damiaanprijs

De Damiaanprijs zet mensen en organisaties in de kijker die zich dagelijks in de geest van Sint-Damiaan inzetten voor mensen in nood en steekt hen een hart onder de riem. De bekroning wil niet zozeer grote organisaties of initiatieven onder de aandacht brengen, maar juist die groepen van mensen of organisaties die in de schaduw bergen verzetten en grenzen verleggen voor medemensen in nood. 'Damiaan Vandaag', een project van de Vlaamse en Nederlandse tak van de congregatie van de Heilige Harten, brengt op deze manier hulde aan een organisatie of een project als erkenning voor hun aandacht en inzet voor kwetsbare medemensen in nood.


Dorpsmoestuin Ovezande

Parochiekern Ovezande heeft de dorpsmoestuin uit Ovezande genomineerd voor de Damiaanprijs 2022. We zijn ervan overtuigd dat de dorpsmoestuin ruim voldoet aan de gestelde criteria en in die zin ook de Damiaanprijs verdient. De onbaatzuchtige dagelijkse inzet van de vrijwilligers, de inzet van de kinderen van basisschool De Zandplaat voor de Voedselbank, de gezamenlijke acties van moestuin/school/kerk, het meedoen van het hele dorp, de samenwerking met de buurtsuper maken dit tot een uniek project. Anderzijds zullen er vele geweldige initiatieven worden genomineerd. Kortom, spannend! 


Uitreiking

De uitreiking van de Damiaanprijs zal plaatsvinden op zondag 8 mei 2022 om 12.00 uur in het Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven.[n]