burgemeester Dijksterhuis van de gemeente Borsele legt een krans met zijn echtgenote
burgemeester Dijksterhuis van de gemeente Borsele legt een krans met zijn echtgenote Foto: Coby Weijers

De dodenherdenking 2022 van gemeente Borsele

Door: Redactie Algemeen

HEINKENSZAND Op woensdag 4 mei 2022 vond in de gemeente Borsele de dodenherdenking plaats bij de herdenkingsplaquette op het Van der Biltplein in Heinkenszand. Hierbij werden de burgers en militairen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

In samenwerking met de gemeente Borsele had een werkgroep bestaande uit de Jongerenraad Borsele, Culturele Raad Borsele, Seniorenraad Borsele en muziekvereniging Euterpe uit Heinkenszand een herdenkingsprogramma opgesteld.

Na het voorlezen van het memorandum bij de plaquette en het spelen van het Taptoe-signaal was iedereen om 20.00 uur twee minuten stil. Daarna zongen de aanwezigen couplet 1 en 6 van het Wilhelmus. Aansluitend hield burgemeester Gerben Dijksterhuis een toespraak en werden er kransen gelegd. De aanwezige kinderen legden samen met kinderburgemeester Thomas Heijboer ter afsluiting een bloem bij het monument.

Burgemeester Dijksterhuis van de gemeente Borsele
Afbeelding
Afbeelding
Kinderburgemeester Thomas Heijboer
Afbeelding