Wie kan er gebruik maken van de Zonnebloem?

GOES - De Zonnebloem wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen die, door ziekte, handicap of leeftijd, lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt. 


De afdelingen doen dit door mogelijkheden te bieden om contacten te leggen (bezoekwerk) en erop uit te trekken (activiteiten). Vrijwilligers zijn hierbij van groot belang. Met hun persoonlijke inzet en door individuele contacten geven zij het leven van talloze mensen met lichamelijke beperkingen een meerwaarde.


Doelgroep

Mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of handicap behoren dus tot de doelgroep van de afdelingen. Het gaat dan vooral om mensen die daardoor vaak aan huis gebonden zijn en weinig sociale contacten hebben. In “beginsel” is het Zonnebloemwerk bedoeld voor genoemde mensen, die zelfstandig wonen. Er zijn echter, bij uitzondering, omstandigheden, waardoor hiervan kan worden afgeweken.

Mensen die tot de doelgroep behoren en staan ingeschreven bij de afdelingen worden 'gasten' genoemd.

Gasten kunnen bij de Zonnebloem van verschillende activiteiten gebruik maken, zoals: Bezoekwerk thuis door een vrijwilliger; Grootschalige activiteiten, bijv. dagboottocht, voorstelling, bingo’s, enz; Kleinschalige uitjes, bijv. met de Eurobus; Redelijk intensieve busreizen/vakanties.

Behoort u tot de bovengenoemde doelgroep en heeft u interesse in een of meerdere activiteiten van de Zonnebloem?

Voor de gemeenten Goes en Kapelle kunt u dan contact opnemen via het e-mailadres bestuurzonnebloem@gmail.com[n]