Woensdag 11 mei

Expositie Doeken en Dichten

10:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Doeken en Dichten is de titel van de tentoonstelling van schilderijen en poëzie van beeldend kunstenaar, dichter en filosoof Ingeborg ten Hoopen, te zien in de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes. Het is een unieke gelegenheid om deze kunstwerken die onderdeel zijn van een particuliere kunstverzameling te kunnen zien. Veel van de getoonde werken zijn te koop. Een percentage van de opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw. Ook is de dichtbundel ‘Louter woorden’ van Ten Hoopen te verkrijgen tijdens de expositie. Doeken en Dichten, 10-19 mei, geopend dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur.

 

Voorjaarswandeling vanuit Oudelande

9:30 | Dorpshuis D'n Ospit

Woensdag 11 mei om 9.30 uur organiseert de Seniorenraad Borsele een ongeveer vijf kilometer lange voorjaarswandeling in en om Oudelande voor 50-plussers in de gemeente Borsele. Na de wandeling staat er een kopje koffie en thee met wat lekkers klaar in Dorpshuis D’n Ostpit in Oudelande. Hier is het voor aanvang ook verzamelen om 9.15 uur. Aanmelden tot 10 mei via info@vrijwilligershuis.nl of 0113-311999.

 

Donderdag 12 mei

Postzegelavond

19:00 | Amicitia

Op donderdag 12 mei heeft postzegelclub De Bevelanden de laatste avond voor de zomerstop. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom in dorpshuis Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14, Kloetinge. Heeft u vragen over het verzamelen van postzegels neem contact op met ecm@zeelandnet,nl of 0653425106. Noteer alvast in uw agenda 1 oktober verkoopmiddag honderden artikelen gevolgd door een veiling van 200 kavels. 19 november: Najaarsbeurs 10.00-17.00u met veiling.

 

Vrijdag 13 mei

Treinrondreis door Iran

20:00 | Hotel Terminus

De NVBS (een vereniging van spoor- en tramliefhebbers) organiseert lezingen. Deze avond zal spreker Bram Stelling over zijn in april 2018 gehouden treinrondreis in Iran vertellen. Naast de spoorwegen zullen ook toeristische motieven aan de orde komen.


 

Talent gezocht voor Open Zeeuws Kampioenschap Poetry Slam

19:30 | Koperen Tuin

Vrijdag 13 mei vindt in boekhandel De Koperen Tuin in Goes voor het eerst een Zeeuwse voorronde van de NK Poetry Slam plaats: het Open Zeeuws Kampioenschap Poetry Slam. Bij een Poetry Slam beoordelen een jury en het publiek de moderne voordrachten en poëzie van de deelnemers. Naast deelnemers worden er dus ook sponsoren en donateurs gezocht. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.ozkpoetryslam.nl.

 

Zaterdag 14 mei

Kennismaken met de Bijbelcursus

9:30 | Vredeskerk

In mei kunnen geïnteresseerden kennismaken met de Bijbelcursus van het Evangelisch College door vrijblijvend een les bij te wonen. Op 14 mei is de eerste open les in Goes. De lessen vinden plaats op de tweede zaterdag van de maand, van 9.30 tot 15.00 uur, in de  Vredeskerk, Bergweg 88. De lessen Oude Testament worden verzorgd door Jan Willem Slager en de lessen Nieuwe Testament door Jos Zwaanswijk. Aanmelden: www.evangelisch-college.nl/ets-open-dagen.

 

Actiemarkt

10:00 | Hervormde Gemeente 'De Levensbron'

Zaterdag 14 mei is er een actiemarkt voor de zendingswerkers die zijn uitgezonden vanuit de Levensbron in Goes. De markt is van 10.00-15.00 met een rommelmarkt, eetgelegenheden en verschillende activiteiten.

 

Rommelroute tijdens blues weekend

10:00 | 

Op zaterdag 14 mei is er in Kwadendamme en Langeweegje een rommelroute van 10.00 tot 15.00 uur. Veel mensen in en om het dorp bieden weer voor een klein prijsje hun spullen aan die al lang op zolder of in de schuur stonden.

 

Zondag 15 mei

Afsluiting Bluesfestival

11:00 | H. Bonifaciuskerk

Op zondag 15 mei afsluiting van het Bluesfestival in de Bonifaciuskerk van Kwadendamme Blues/Gospelmis: de 12de editie met het Elijah gospelkoor. Aanvang 11.00 uur, voorganger pastor Rens Stobbelaar. Het Elijah koor zingt traditionele Gospels met invloeden vanuit (o.a.) Soul en R&B en maakt muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten!


 

Toeval in Manhuistuin

12:00 | Manhuistuin

Op zondag 15 mei zal het Manhuistuinconcert worden verzorgd door Toevel. Toeval is een 4-mans formatie uit Sint Annaland en brengt een mengeling van folk, Ierse en Zeeuwse liedjes ten gehore. Aanvang 12:00 uur (bij mooi weer) in de Manhuistuin en om 12:30 uur (bij slecht weer) in de katholieke H. Maria Magdalenakerk te Goes. www.manhuistuinconcerten.nl

 

ael ‘t rugesoad d’r mè es over

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Ael ‘t rugesoad d’r mè es over! Weet je wat dat is? Kom luisteren in ’t Kerkje van Ellesdiek. Op zondag 15 mei is er weer een ‘oecumenische bieeênkomst’ in ’t Kerkje van Ellesdiek. Bas Rentmeester uit Elshout zal het dan hebben over lezen uit de Bijbel. Dat mag wel eens anders dan algemeen gebruikelijk. Het thema is dan ook: Ael ‘t rugesoad d’r mè es over. Of wel: maak maar eens goed schoon. Aanvang 14.30 uur. Toegang gratis.

 

Maandag 16 mei

SMWO start oudergroep autisme

9:30 | SMWO

Heeft u een volwassen kind met autisme en bent u op zoek naar mensen die écht begrijpen hoe het is? Op 16 mei start bij SMWO een oudergespreksgroep autisme. Een groep waar u als ouder(s) herkenning en nieuwe ideeën kunt vinden in het dagelijks leven met uw kind (18+) met autisme. De oudergespreksgroep komt zeven keer bij elkaar op maandag van 9:30-11:00 uur, onder leiding van twee professionals. Er wordt met elkaar gesproken over bijvoorbeeld wonen, werken, relaties, vrije tijd en voorspelbaarheid, begeleidingsmogelijkheden en voorzieningen. De bijeenkomsten voor deze training vinden plaats bij SMWO, 's-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Aanmelden of informatie via cursussen@smwo.nl of (0113) 277 111.

 

Dinsdag 17 mei

Bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker

14:00 | Op ’t Hof Olmenstein

Prostaatkankerstichting (PKS) is de patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten. Wij bieden lotgenotencontact, geven voorlichting en informatie en behartigen de belangen van mannen met prostaatkanker en hun naasten. Dinsdag 17 mei is er een bijeenkomst in Kloetinge. Mannen met prostaatkanker en hun naasten zijn welkom op Hof Olmenstein van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden of informatie: monique.dommanschet@prostaatkankerstichting.nl. Kijk voor meer bijeenkomsten op www.prostaatkankerstichting.nl.