Jan Ligthartschool
Jan Ligthartschool Foto:

Jan Ligthartschool Deze keer een foto van een school, waarvan het gebouw nog steeds aanwezig is maar in een andere functie. Wie hebben er op deze school gezeten? Welke herinneringen komen er boven?


Reageren
Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de facebookpagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift  De Spuije worden verloot.  De winnaar van de vorige foto is Manon Geelhoed-Quakkelaar.

Vorige foto

De vorige foto was Garage Louisse uit 1938, die we ontvingen van Hanny Louisse, dochter van de eigenaar van deze garage. Destijds een begrip in Goes aan de Westwal, op de plaats waar nu de winkel van Albert Heijn staat in het Kolveniershof. Peter van den Dries woonde vanaf 1945 aan de andere kant van het water op de Westsingel en had zicht op dit garagebedrijf met benzinepomp. Gedurende vijf jaar liep hij er iedere dag langs als misdienaar bij de paters en zusters. 

Vaak was het er erg druk met een rij wachtende automobilisten. Manon Geelhoed-Quakkelaar weet niets van het bedrijf maar haar opa Rinus Quakkelaar heeft er gewerkt. Ze stuurt een personeelsfoto uit 1968 waar ruim veertig mensen op staan. Fré Metselaar woonde er ook vlak bij op de Westwal. Hij heeft zich als jongen vaak vergaapt aan een vergeeld glazen motortje voor het raam, waarin alle details zichtbaar waren.[n]