Dinsdag 17 mei

Bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker

14:00 | Op ’t Hof Olmenstein

Dinsdag 17 mei organiseert Prostaatkankerstichting Zeeland een bijeenkomst in Kloetinge. Mannen met prostaatkanker en hun naasten zijn welkom Op Hof Olmenstein van 14.00 tot 16.00 uur. Deze middag wordt begeleid door de vrijwilligers van Prostaatkankerstichting Zeeland. Deelname is gratis. Voor aanmelden of informatie kunt u mailen naar monique.dommanschet@prostaatkankerstichting.nl.. Kijk voor meer bijeenkomsten op www.prostaatkankerstichting.nl.


Donderdag 19 mei

Seniorenbingo

13:30 | wijkcentrum de Spinne

Stichting buurtwerk Goesepolder organiseert op 19 mei een seniorenbingo in wijkcentrum de Spinne (Joseph Lunslaan 7 Goes). Zaal open 13:30 uur. We beginnen om 14:00 uur. Toegang is gratis.

 

Classic Express

11:00 | 

Op 19 en 20 mei staat de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, in Goes. Daar geven jonge prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, concerten voor leerlingen van De Sprienke uit Goes. Leerlingen hoeven niet alleen te luisteren. Ze mogen zelf ook vragen stellen aan de prijswinnaars en kunnen muziekinstrumenten uitproberen. De Sprienke is een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs. Al jaren heeft de school een uitgebreid cultuurprogramma.

 

Ruilwinkel Goes viert 15-jarig jubileum

13:00 | Ruilwinkel Goes

Dit jaar bestaat de Ruilwinkel van SMWO in Goes 15 jaar. Afgelopen maart is hier kleinschalig en officieel bij stilgestaan. Donderdag 19 mei is het vanaf 13.00 uur feest bij de Ruilwinkel aan de Couwervestraat in Goes. Er is een gezellig optreden van Patricia Foort. Tijdens het optreden worden er hapjes rondgedeeld en er kan uiteraard ook volop geruild worden. Iedereen is van harte welkom en natuurlijk is deze middag gratis toegankelijk!


Fietstochten voor senioren

13:15 | Wilhelminahuis

In de maand mei staat er weer een fietstocht voor senioren gepland. Op donderdag 19 mei verzamelen we om 13.15 uur bij het Wilhelminahuis in Wilhelminadorp, het vertrek is om 13.30 uur. De route is zo’n 25 kilometer lang. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden. De consumptie onderweg is wel voor eigen rekening. Meer info bij Mw. E. Poppe: 06-23417332.

 

Vrijdag 20 mei

Concert Kamerkoor Resonance

20:00 | Johannes de Doperkerk

Vrijdag 20 mei is er in de Johannes de Doperkerk in ’s Heer Abtskerke een concert van Kamerkoor Resonance, onder leiding van Peter Marijs. Het thema van deze avond is “Dichterbij de natuur”. En zal een mini-excursie rond de kerk worden geven. Daarnaast is er in de kerk een foto-expositie van Gertjan van ’t Spijker. Er wordt er poëzie voorgedragen onder andere: Boerke naas, het ranke riet. De avond begint om 20:00 uur.

 

Zaterdag 21 mei

Rommelmarkt

9:30 | Protestantse kerk

Na 2 jaar uitstellen is het eindelijk weer zo ver, een gezellige rommelmarkt met de mooiste spullen uit het dorp. Ook is er eten en drinken verkrijgbaar en worden de mooiste artikelen vanaf 10:30 per opbod verkocht. Ook is er voor de kinderen een spelletjeskraam en kunnen kinderen geschminkt worden. De markt eindigt om 13:00. Plaats: Plein bij kerk 's-Heer Hendrikskinderen

 

Jubileum jaarmarkt Borssele

10:00 | Plein

Zaterdag 21 mei organiseert Sport Vereniging Borssele de jubileum editie van de Jaarmarkt Borssele op het mooie Plein in het dorp. Het is de 25e keer dat de jaarmarkt wordt georganiseerd. Om dit heuglijke feit te vieren zijn er weer tal van activiteiten rondom de markt zoals demonstraties van brandweerkorps Borssele, ringrijderijwedstrijden van vereniging 'Ons Genoegen', optredens van Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland. Zoals gebruikelijk zijn er 2 verlotingen met prachtige prijzen en de 4e editie van Heel Borssele Bakt en nog veel meer. Burgemeester Gerben Dijksterhuis zal de winnaars van de bakwedstrijd om 14.00 uur hun prijs overhandigen. De jaarmarkt start om 10.00 en is tot 16.30 uur. Volledige programma op www.svborssele.nl


 

Byzantijnse viering in RK-kerk Ovezande

19:00 | RK-kerk

In de maand van de tentoonstelling hebben we op zaterdagavond 21 mei om 19.00 uur een Byzantijnse viering in de kerk in Ovezande. Voorgangers zijn pastoor Ton Sips uit Budel met medewerking van diaken Wim Tobe, voorheen uit Hulst. Het koor Angelskij Sobor (engelenkoor) uit Gent en omstreken zorgt voor de bijzondere zang.


Demonstratie ringrijden in klederdracht

11:00 | 

Zaterdag 21 mei organiseert Ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden in het centrum van Borssele tijdens de jaarmarkt. Ter ere van het 25e jubileum van de Jaarmarkt zal de ringrijwedstrijd worden gereden in Zeeuwse klederdracht. De wedstrijd duurt van 11:00 uur tot 16:30 uur en om 14:00 uur wordt gereden voor de felbegeerde pollepel. Daarnaast zijn er prijzen voor het mooist versierde paard, de mooist verkleedde boer en boerin en is er een kamp voor een paar houten klompen.


 

Muziekfestival 4 You Goes

11:30 | Grote Markt

Na twee jaar van uitstel nu eindelijk weer een Muziekfestival 4You op de Grote Markt in Goes. Start om 11.30 uur door Dansschool Shirley. Vanaf 12.00 uur treden voor u op: Onda uit Nieuw- en Sint Joosland, Con Affezzione uit Kwadendamme samen met Con Amore uit Hoedekenskerke, Euphonia uit Goes, en de organiserende Brassbands Wilhelmina uit Colijnsplaat en Excelsior uit ‘s Heer Arendskerke samen. Het Zeeuwsch Koper Collectief vult de intermezzo's op tijdens de wisseling van de korpsen. Zo is er altijd muziek tussen 11.30 uur en 16.00 uur. De toegang tot de Markt is gratis. Info:https://www.facebook.com/MF4YGoes

 

Dansavond in Goes

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 21 mei organiseert Dansclub "De Vriendschap” uit Goes weer een ouderwets gezellige dansavond voor paren en alleenstaanden in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes-Noord. Het eerste deuntje zal klinken om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. Info 0113-214226.

 

Zondag 22 mei

Musica con Gioia in de Manhuistuin

12:00 | Manhuistuin

Op zondag 22 mei zal het Antwerpse kamerorkest Musica con Gioia (muziek met vreugde) in de Manhuistuin optreden. Het concert start om 12.00 uur in de Manhuistuin. Mocht het slecht weer zijn, dan zal het concert om 12.30 uur aanvangen in de katholieke H. Maria Magdalenakerk te Goes. Voor het gehele concertprogramma zie: manhuistuinconcerten.nl

 

Dinsdag 24 mei

Workshop Creatief schrijven in Bieb Goes

10:00 | Bibliotheek

Altijd al willen starten met schrijven of wil je dat ene verhaal dat je al zo lang wilt vertellen op papier zetten? Met creatieve schrijfoefeningen schrijf je als vanzelf. In de Bibliotheek Goes kun je dinsdag 24 mei de maandelijkse workshop Creatief Schrijven volgen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl/activiteiten

 

Woensdag 25 mei

Bedrijventoernooi SV Nieuwdorp

18:30 | Sportcomplex SV Nieuwdorp

Ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan organiseert de jubileum commissie van de SV Nieuwdorp op woensdag 25 mei het traditionele bedrijventoernooi. Aanmelden kan via ons emailadres: jubileum@svnieuwdorp.nl. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op halve velden met pupillen doeltjes.