Woensdag 25 mei

Bedrijventoernooi SV Nieuwdorp

18:30 | Sportcomplex SV Nieuwdorp

Ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan organiseert de jubileum commissie van de SV Nieuwdorp op woensdag 25 mei het traditionele bedrijventoernooi. Aanmelden kan via ons emailadres: jubileum@svnieuwdorp.nl. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op halve velden met pupillen doeltjes.

 

Donderdag 26 mei

Snuffelmarkt Goes

10:00 | Grote Markt

Op Hemelvaartsdag 26 mei is er een grote Snuffelmarkt op de Grote Markt in Goes.Vele kraampjes met Antiek, curiosa, 2e hands boeken, lp’s, kleding en allerlei leuke spulletjes. Ook zijn er kraampjes met zelfgemaakte artikelen en hobby materiaal, hoeden en petten. De Markt is van 10.00-17.00 uur. Toegang gratis. Info schetsmarkten@zeelandnet.nl / 0118-624736.

 

Vrijdag 27 mei

Meet je bloeddruk in de bieb

11:00 | Bibliotheek

Het is Mei Meet Maand van de Hartstichting. Daarom kunnen mensen t/m 28 mei op vrijdag én zaterdag zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Goes. Het meten is onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting en gratis, zowel voor leden als niet-leden. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Daarnaast krijg je concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of houden.Vrijdag 27 mei: 11.00-17.00 uur.Zaterdag 28 mei: 10.00-16.00 uurHet is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Als het nodig is, kun je zelf op tijd maatregelen nemen om je bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

 

Zaterdag 28 mei

Meet je bloeddruk in de bieb

10:00 | Bibliotheek

Het is Mei Meet Maand van de Hartstichting. Daarom kunnen mensen t/m 28 mei op vrijdag én zaterdag zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Goes. Het meten is onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting en gratis, zowel voor leden als niet-leden. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Daarnaast krijg je concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of houden. Zaterdag 28 mei: 10.00-16.00 uur Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Als het nodig is, kun je zelf op tijd maatregelen nemen om je bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

 

Linda van Rijn signeert bij Boekhandel Paard van Troje

13:30 | Het Paard van Troje

Eindelijk kan Linda van Rijn op bezoek komen bij de boekhandel en haar lezers ontmoeten. Tot voor kort was het een groot geheim wie achter het pseudoniem van bestsellerauteur Linda van Rijn schuilgaat, maar nu weten we dat het schrijfster Mariëtte Middelbeek is. Met Last Minute bracht Linda van Rijn elf jaar geleden haar eerste vakantiethriller uit. In april is haar nieuwste (en 29e) titel Ciao Bella verschenen. Linda van Rijn/Mariëtte Middelbeek komt op 28 mei naar Boekhandel Paard van Troje in Goes om haar lezers te ontmoeten en te signeren. Ze is daar van 13.30 tot 15.30 uur.

 

Luscinia zingt in Choral Evensong

17:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

Op zaterdag 28 mei vindt een traditionele Engelse Evensong plaats in de H. Maria Magdalenakerk te Goes, waarbij de muziek wordt uitgevoerd door Kamerkoor Luscinia o.l.v. dirigent Wim Boer.De Evensong is bekend vanuit de Anglicaanse traditie en is sinds jaren in Zeeland en ook in Goes aan een opmars bezig. Eén van de redenen is dat de Engelse koormuziek tijdens de Evensong veel mensen aanspreekt die houden van religieuze klassieke muziek: ‘perfect beauty, balsem voor de ziel’. In deze Evensong wordt het indrukwekkende Magnificat & Nunc Dimittis in A van Herbert Sumsion uitgevoerd naast de anthems: ‘Ascribe unto the Lord’ - 1st Part van Samuel Wesley, ‘If ye love me’ van Thomas Tallis en ‘Ubi Caritas’ opus 10 van Maurice Duruflé. En verder een keur aan prachtige liturgische gezangen en hyms. Voorganger is Father Thaddy de Deckere. Aanvang 17.00 uur. Vrij toegang, schaalcollecte bij de uitgang. Meer info: zie www.lusciniaconsort.nl

 

Zondag 29 mei

Garagesale Kats

10:00 | 

Zondag 29 mei van 10.00 tot 15.00 uur, is er op Kats een Garagesale verkoop. Maar liefst 40-50 verkoopadressen! Terrassen bij Dorpshuis De Vriendschap en de Katse kerk.

 

Klomppopviering

10:30 | Feesttent

In het weekend van 28 en 29 mei gaat Ovezande weer uit z'n dak met Klomppop en straatfestival. Dit jaar zelfs voor de veertigste keer, een felicitatie waard! Ook dit jaar doen wij als kerk weer mee. Om 10.30 uur op zondagochtend is er een bijzondere Klomppopviering in een van de tenten op het festivalterrein (Nieuwstraat 31 Ovezande). Voorganger is pastor Alida van Veldhoven. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het duo Sense. Zij vertolken tijdens de viering een aantal eigen nummers als Little Love, Brighter Day en Forget. Ook speelt Sense onder andere Hallelujah (Leonard Cohen) en Sacrifice (Anouk). Tijdens deze viering zal Lot, dochter van Leenke Rentmeester en Patrick Remijnse, worden gedoopt. Na afloop van de viering kunt u nog wat nagenieten bij een bakje koffie of thee of iets fris. U bent van harte welkom! ‘s Middags kunt u tijdens het straatfestival onze mobiele kapel bezoeken.


 

Fanfare Vrijheid Eendracht in Manhuistuin

12:00 | Manhuistuin

Op zondag 29 mei zal Fanfare Vrijheid Eendracht het Manhuistuinconcert verzorgen. Fanfare Vrijheid Eendracht is een enthousiast muziekgezelschap met 36 muzikanten en staat onder leiding van Jan Spruit. Het repertoire bestaat uit luchtige muziek welke leuk is om te spelen en zeker om naar te luisteren. Wat denkt u van het mooie concertnummer Voice of the Vikings, een meezinger zoals Around The Whiskey Jar of een swingnummer als Copacabana? U zult verrast zijn! Aanvang 12.00 uur en de toegang is gratis. (Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de RK Maria Magdalenakerk en start het concert een half uur later.)

 

Manhuistuinconcert

12:00 | Manhuistuin

Zondag 29 mei zal Fanfare Vrijheid Eendracht het Manhuistuinconcert verzorgen. Fanfare Vrijheid Eendracht is een enthousiast muziekgezelschap met 36 muzikanten en staat onder leiding van Jan Spruit. Het repertoire bestaat uit luchtige muziek welke leuk is om te spelen en zeker om naar te luisteren. U zult verrast zijn! Aanvang 12.00 uur en de toegang is gratis. (Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de RK Maria Magdalenakerk en start het concert een half uur later.)

 

Dinsdag 31 mei

Thema avond Alzheimercafé

19:30 | Buurthuis De Pit

Het Alzheimer café is een ontmoetingsplek voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met Alzheimer of een van de vele andere vormen van dementie. Heeft u zelf dementie of is er in uw naaste omgeving sprake van dementie, of wilt u gewoon meer weten over het onderwerp, dan bent u van harte welkom. Mantelzorgers, buren, vrienden en bekenden van mensen met dementie, zorgprofessionals, kortom iedereen die belangstelling heeft wordt uitgenodigd om het Alzheimercafé te bezoeken. Iedere laatste dinsdag van de maand, met uitzondering van juli, augustus en december hebben wij een thema dat relevant is voor de doelgroep. Deze uitnodiging is voor 31 mei. Het thema is: De juridische consequenties bij dementie. Wat is juridisch noodzakelijk en wanneer moet je actie ondernemen als bij een partner of familielid dementie wordt geconstateerd. Spreker: Mr.G. Sarneel, notaris in Kapelle. Locatie: Buurthuis De Pit, Appelstraat 2a in Goes. Aanvang 19.30 uur, Inloop vanaf 19.00 uur. Gespreksleidster: Rensche Wijnstra.