Woensdag 8 juni

Gratis rondleidingen door historische hart Goes

14:00 | Historisch Museum De Bevelanden

Woensdagmiddag 8 juni gratis stadsrondleiding van ’t Gilde de Bevelanden in Goes, start om 14.00 uur en duurt ca. anderhalf uur. De gids staat voor de ingang van het Historisch Museum/Tourist Shop in Goes aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Info: www.gildedebevelanden.nl

 

Helderziende waarnemingsavond

19:30 |  Maria Magdalena Dagkapelzaal

Woensdagavond 8 juni zal paragnost Peter Coppens de openbare avond van de vereniging Harmonia Zeeland verzorgen. Peter werkt als volgt: Voorwerp of foto in (dichtgeplakte) envelop. Daarvan zal hij dan een Reading geven. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur en sluit om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. De zaal is rolstoel toegankelijk. Locatie: Maria Magdalena Dagkapelzaal (RK Kerk), Singelstraat 9, Goes. Inlichtingen: 0113-231172 of harmonia-zeeland@outlook.com. www.harmonia-nl.org

 

Donderdag 9 juni

Zomerconcert

19:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Zomerconcerten op het carillon van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Naast een concert door stadsbeiaardier Rien Donkersloot zijn er concerten met verschillende gastbeiaardiers. De concerten zijn op de donderdagen 9, 16, 23 en 30 juni van 19.30-20.30 uur. De aanbevolen luisterplaats is de Manhuistuin, ingang Zusterstraat 11. Toegang is gratis. Het eerste concert is door Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen, met vier beiaardiers, een internationaal gezelschap.


Vrijdag 10 juni

Expositie Wilma Frederiks

13:00 | Galerie Luctor

Wilma Frederiks is afgestudeerd choreografe en yogadocent (sinds 1992). Haar fascinatie met de dynamiek en expressie van lichaamstaal, is vergelijkbaar met wat ze beleeft met schilderen. Wilma gebruikt de foto-camera als een soort schetsboek. Foto’s worden ingezet voor de compositie, maar als het schilderij vordert, worden de foto’s losgelaten en gaat het schilderij een eigen leven leiden. Galerie Luctor is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, en maandag vanaf 13:00 uur, Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

 

In gesprek met Ronald van Raak

19:00 | Hotel Terminus

Op vrijdag 10 juni komt voormalig Tweede Kamerlid Ronald van Raak naar Goes voor een openbare bijeenkomst in Hotel Terminus in Goes. Ronald van Raak gaat deze avond in gesprek met de aanwezigen over hoe de socialistische idealen kunnen worden toegepast in de samenleving van de toekomst. De openbare avond begint om 19.00 uur, de toegang is gratis en voor koffie, thee, water en een drankje na afloop wordt gezorgd. De SP in Goes is erg blij dat het weer mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren.

 

Zaterdag 11 juni

Actiemarkt Poetsbedrijf SAV

11:00 | Poetsbedrijf SAV

Poetsbedrijf SAV houdt een actiemarkt om de kosten van de verhuizing naar het nieuwe pand te kunnen bekostigen. Poetsbedrijf SAV werkt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Na 5 jaar zijn we uit ons jasje gegroeid en willen we verhuizen naar een nieuw onderkomen. Zaterdag 11 juni vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur, Houtkade 16 te Goes. We organiseren een markt met onder andere eigen gemaakte houten decoratiematerialen en meubeltjes. Er worden bloemen, kleding en fruit verkocht, er is een ijs- en patatkraam aanwezig. Ook hebben we een complete 2de hands verkoop ingericht waar een heuse veiling wordt gehouden, we hebben hiervoor een aantal prachtige objecten verzameld die we graag van de hand doen aan de hoogste bieder. Wilt u uw auto laten wassen? Dat kan deze dag tegen gereduceerd tarief. Ooit al eens een stoere fotoshoot willen maken met een Ford Mustang, Motor met zijspan of een Corvette? grijp dan nu je kans, ze staan voor je klaar zodat je jezelf door een professionele fotograaf kunt laten fotograferen. Er valt dus veel te beleven we hopen dan ook op uw komst!

 

Meet and greet

13:30 | Het Paard van Troje

Zaterdag 11 juni Het Paard van Troje, 13.30-15.30 uur: Meet and greet met Marieke Damen en haar spannende thriller “Onbreekbaar”. Een fijn thrillerdebuut van Nederlandse bodem.

 

Rommelroute

10:00 | Goes-Zuid

Er komt weer een rommelroute in Goes-Zuid. Een groepje bewoners zijn enthousiast aan de slag gegaan, samen met Buurthuis de Pit en SMWO. Een kans om de schuur en de zolder op te ruimen en bij uw huis te verkopen. Op zaterdag 11 juni gaat om 10.00 uur de rommelroute van start in het oude gedeelte van Goes-Zuid. Om 15.00 uur ruimen we de spullen weer op. Om het voor de organisatie behapbaar te houden kiezen we voor het gebied tussen het spoor en de watergang in Zuid. Op 11 juni is de route waarop de deelnemers staan, op te halen bij Buurthuis de Pit. Bij goed weer is er op het plein een springkussen voor de kinderen.

 

Francis van Broekhuizen signeert haar boek

10:30 | Koperen Tuin

Zaterdag 11 juni in De Koperen Tuin, aanvang 14.00 uur komt Francis van Broekhuizen haar boek signeren “Bij twijfel hard zingen” en wordt geïnterviewd door Hein van Kemenade. Opera- en musicalzangeres Francis van Broekhuizen is in de afgelopen jaren een bekende persoonlijkheid geworden door o.a. openhartige interviews. In deze verhalen gaat ze dieper in op de belangrijkste periodes en gebeurtenissen uit haar leven (haar tijd als misdienaar, haar keuze voor zingen en het podium en over haar coming-out) en op uiteenlopende onderwerpen zoals pesten, geloof, film en klassieke muziek. Een onvergetelijk boek vol humor en ontroering.

 

Zondag 12 juni

Senioren Orkest Zeeland in Manhuistuin

12:00 | Manhuistuin

Zondagmiddag 12 juni zal het Senioren Orkest Zeeland in de Manhuistuin spelen. Het orkest voorziet in een grote behoefte: senioren vanuit de hele provincie komen wekelijks met leeftijdsgenoten musiceren in Kapelle. Hierbij wordt het sociale aspect binnen, maar ook buiten de club zeker niet vergeten. Welzijn voor ouderen en samen musiceren alsmede eenzaamheidsbestrijding staan hoog in het vaandel. Onze speaker van dienst, de bekende Zeeuwse zanger Ron Moerman, zal u graag vertellen over die reis waar we mooie muziek uit Italië, uit het zonnige Zuiden van Spanje, Ierland, Duitsland en ons eigen landje Nederland gaan horen. Aanvang 12.00 uur en de toegang is gratis. (Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de RK Maria Magdalenakerk. Aanvangstijd 12:30 uur).

 

Maandag 13 juni

Het Clarahofje hervat Open Huis

19:00 | Het Clarahofje

Het eerste Open Huis is op maandag 13 juni tussen 19.00-21.00 uur aan de ’s-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Vooraf aanmelden is niet nodig. Mensen met klachten als verkoudheid of grieperigheid vragen we natuurlijk niet te komen. Meer informatie en de data voor komende maanden staan op de website www.hospicehetclarahofje.nl. Ook op andere dagen is het mogelijk om - na telefonische afspraak - in ons hospice een kijkje te komen nemen: 0113-242600.

 

EXPOSITIES

Expositie Francisca Wedding

08:30 | Stadskantoor

In de publieksruimte van het Stadskantoor in Goes zijn tot en met 30 juni schilderijen van Francisca Wedding te zien. De tentoonstelling is te bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. De schilderijen van Francisca Wedding starten met een verhaal. Een verhaal dat je meeneemt. Een verhaal dat emoties oproept. Met dat gevoel schildert zij mysterieuze schilderijen in bescheiden kleuren die in elkaar overvloeien. Info: www.gemeentearchiefgoes.nl/francisca-wedding

 

Expositie: Dichter aan zee

12:00 | Gallery Maritime

Expositie ‘Dichter aan Zee’ in Gallery/Maritime Colijnsplaat. Olieverf op canvas; Geer Huybers en wonderlijke collages; Ellen van Toor. De dichtbundel ‘Synergie’ is onderdeel van de expositie en te koop in de galerie. Bij deze expositie start de galerie met het aanbod van ‘minimals’. GalleryMaritime, Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat., elke dag 12.00-17.00 uur, 06-22591452, www.gallerymaritime.nl

 

UNHINGE van René Korten

10:00 | AITW-HUBSA-AIR

Tot en met 26 juni te zien door het raam van AITW-HUBSA-AIR in de Jacob Klaaijsenstraat 27, Goes. In AITW-HUBSA-AIR/Goes werkt René Korten op deurpanelen. Het huis in Goes is een rijtjeshuis in een woonwijk, kunst is daar niet vanzelfsprekend. Zijn werkplaats die door het raam gezien kan worden is zowel een bouwplaats als een atelier. Info: www.renekorten.nl

 

Zomerexpositie Piet en Mandy Grim

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Tot en met 13 juli Exposeren Piet en Mandy Grim foto's in ‘t Kerkje van Ellesdiek op woensdag en zaterdag van 13.30-16.00 uur.