Afbeelding

Informatieavond over tweede vluchtelingenopvang in Kortgene

Door: Britta Janssen Algemeen

KORTGENE - In het gemeentehuis in Wissenkerke vindt dinsdag 21 juni een bewonersbijeenkomst plaats over het opvangen van zo’n 30 extra vluchtelingen uit Oekraïne in Kortgene.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland wil een tweede tijdelijke opvang voor Oekraïense ontheemden inrichten op de sportvelden in Kortgene. Ze legt dit voorstel onder zogenaamd budgettair voorbehoud voor aan de gemeenteraad. ‘Het Ministerie van Justitie en Veiligheid moet nog budgettaire goedkeuring geven’, laat de gemeente woensdag weten in een persbericht. B&w hopen hierover snel uitsluitsel te krijgen.

Chalets

Het gaat om opvang in chalets voor circa 30 personen. ‘Deze bieden comfort, kunnen in de winter gebruikt worden en hebben een passende uitstraling voor het omgevingsbeeld.’ Het voorstel voor de opvang wordt op donderdag 16 juni in de informatieve gemeenteraadsvergadering besproken. Op dinsdag 21 juni is er een informatieavond voor de inwoners in de raadszaal van het gemeentehuis. De inloop is vanaf 19.15 uur en de bijeenkomst begint om 19.30 uur. Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland opent de avond en vervolgens vertelt de projectleider over de locatie en planning. Daarna hebben inwoners de gelegenheid tot het stellen van vragen. Naar verwachting eindigt de bijeenkomst rond 20.30 uur. 

Op donderdag 30 juni beslist de gemeenteraad over het plan in haar besluitvormende raadsvergadering. Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland: ‘De Oekraïense ontheemden die naar onze gemeenten komen, hebben een onveilige en onzekere periode achter de rug. We doen er dan ook alles aan om hen goed op te vangen.’