Seaside tijdens generale repetitie
Seaside tijdens generale repetitie Foto: M. Elmendorp

Popkoor Seaside Rendez-Vous viert jubileum in Zierikzee

Sport en vereniging

GOES - Het begon allemaal op 6 april 2002 toen een aantal leden van een bestaand popkoor zelf een koor op gingen richten. Maar dat mocht niet een doorsnee popkoor worden, maar één met ambities. Je moest wel degelijk kunnen zingen, ritmegevoel hebben en je in willen zetten om thuis te studeren. Dit alles om het publiek telkens weer een fantastisch optreden te kunnen geven. En zo ging het ook.

Er werd een oproep gedaan voor nieuwe leden in alle stempartijen. Een flink aantal mensen meldden zich aan waarvan er zo’n 35 overbleven om mee te doen. En nu 20 jaar later is het koor uitgegroeid tot 55 zangers en zangeressen.

Begeleiding

Maar wat zijn die zangers en zangeressen zonder een goede begeleiding. Dus heeft Seaside Rendez-Vous ook een eigen band. Deze 5-koppige band is al even enthousiast als de koorleden en oefenen dan ook iedere dinsdagavond in dorpshuis “de Vroone” te Kapelle. Zeker zo belangrijk is een goede dirigent om elk puntje op de muzikale i te zetten. Frank de Vreeze, woonachtig in Epen (Limburg), reist voor elke repetitie en elk optreden ruim 400 kilometer heen en weer.

Optredens

Zo zijn er dan ook in de voorbije jaren al heel wat leuke optredens geweest. Behalve de jaarlijkse koordagen in Middelburg waren er bijvoorbeeld optredens met de 3 J’s, optredens in Paradiso, de Doelen, enz., enz. Bovendien organiseert Seaside ook elke 2 jaar een eigen show in theater de Mythe te Goes. 2 jaar lang wordt er naar zo’n show toegewerkt, waarna er uiteindelijk een uitverkochte zaal op zaterdagavond en zondagmiddag geniet van het prachtige repertoire.

Jubileumconcert

Om het 20-jarig bestaan te vieren geeft Seaside op 9 juli a.s. een 2 uur durend jubileumconcert in de prachtige Nieuwe Kerk te Zierikzee. De playlist is ondertussen bekend en bevat weer de mooiste nummers zoals: Imagine van John Lennon, I just can’t stop loving you van Michael Jackson, Eagle van Abba en een gezellige Hazes medley. U bent dan ook van harte welkom om dit prachtige concert bij te wonen.

De kaartverkoop is ondertussen begonnen en gaat al erg hard. Kaarten à € 12.50 zijn te bestellen via de website www.casd.nl.