Afbeelding

Erasmusflat

Deze keer een foto van een gebouw dat relatief kort heeft bestaan. Wanneer is het gebouwd en wanneer gesloopt? Welke herinneringen komen er boven?

Reacties zijn te mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen wordt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring gepubliceerd. Ook daar kunnen mensen reageren. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot.
De winnaar van de vorige foto is Martin Rijn.

Vorige foto
De vorige foto was van het Medisch Centrum in Goes. Martin Rijn herkent gelijk het gebouw aan de Beatrixlaan in Goes. Jan Piet Butijn moest daar als kind in de jaren zestig zijn inentingen halen. De omgeving was toen kaal en nauwelijks begroeid. Ad Fraanje weet dat het in 1953 als badhuis is geopend. Tot zijn twaalfde jaar in 1958 moest hij met zijn vader en zusje naar de douchehokjes. Het was er druk en lawaaierig. Toen zijn vader op de hoek Korte Vorststraat/Papegaaistraat in hun huis een verborgen ruimte vond kwam daar een douche. Wat een luxe! Op de website van het Gemeentearchief Goes vinden we meer informatie. Op 18 april 1951 besloot de gemeenteraad een bijdrage te geven voor een medisch centrum met badhuis, met 22 douches en twee kuipbaden. Tarief voor bad en douche was 25 cent. Het bestuur werd gevormd door de kruisverenigingen en de kraamzorg. Op 1 juli 1953 werd het geopend en op 21 februari 1973 werd het gesloten. Een douche was een voorziening geworden in iedere woning. De GGD nam de gezondheidstaken over.