Jens van de Leur is de nieuwe kinderburgemeester van Kloetinge.
Jens van de Leur is de nieuwe kinderburgemeester van Kloetinge.

Nieuwe kinderburgemeester Jens wil meer activiteiten voor jong en oud in de stad

Door: Jessica Rovers Algemeen

GOES – Mensen konden weer als vanouds stemmen in het stemlokaal op de Grote Markt in Goes tijdens de verkiezingen voor het nieuwe kindercollege. De 11-jarige Jens van de Leur uit Goes wist de meeste stemmen in de wacht te slepen. Daarmee mag de leerling van de Bisschop Ernstschool in Goes zich een jaar lang kinderburgemeester van Goes noemen.

Vrijdag 24 juni kreeg Jens de hoge hoed opgezet door zijn voorganger Maaike de Wit. Emma Luijs en Eva Visser zijn de nieuwe kinderwethouders van Goes. De officiële installatie van het kindercollege vindt plaats op 3 september, tijdens het evenement Goes Kinderstad van Stichting Goes Marketing. Het trio vormt het twintigste kindercollege van Goes.

Discussie

Jens is erg verrast dat hij verkozen is tot kinderburgemeester. “Ik had echt niet gedacht dat ik zo ver zou komen, maar ik heb het gehaald. Het is de eerste keer dat ik meedeed aan de verkiezing. In de klas werd gevraagd wie het leuk zou vinden om in het kindercollege te komen en toen zeiden mijn juf en mijn klasgenoten allemaal dat ik mee moest doen, omdat ik vaak in discussie ga met de juf. Dus toen heb ik mijzelf opgegeven.”

Hij hoefde niet land na te denken over zijn campagne. “Ik wil meer activiteiten voor jong en oud in de stad. Na twee lastige coronajaren kunnen we gelukkig weer meer doen, dus mijn slogan is dan ook: ‘Alles staat weer aan, dus we kunnen weer gaan’”. Met het bedenken van de slogan heeft Jens hulp gekregen en ook tijdens het voeren van zijn campagne kon hij rekenen op de hulp van zijn familie en vrienden. Gehuld in een lange zwarte jas, hoge hoed en een campagnebord ging hij de stad door om zo veel mogelijk stemmen te werven. “Ik heb er wel veel voor moeten doen. Eerst hielp alleen een vriend mij, maar toen kwamen ook nog drie kinderen uit mijn klas helpen.“

De kersverse kinderburgemeester weet nog niet precies wat hij van het komende jaar moet verwachten, maar hij heeft er wel veel zin in. “Het lijkt me leuk als er Hollandse spelletjes en sportactivtiteiten georganiseerd zouden worden. Verder weet ik nog niet precies wat ik allemaal ga doen. De Sinterklaasintocht en de Dodenherdenking worden in ieder geval heel mooi denk ik. Misschien ga ik later ook iets in de politiek doen, of ik word professioneel sporter. Ik zie het wel.”