Concert in De Doelen
Concert in De Doelen Foto: Johannes de Heer

Inschrijving Groot Nederlands Johannes de Heer Koor gestart

GOES - Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor start na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie weer op. In september beginnen de repetities voor twee kerstconcerten: op 9 december in Gouda en 17 december in Apeldoorn. 


De inschrijving voor koorleden is vorige week geopend en inmiddels al half vol geboekt. Wie ook graag wil meezingen kan zich aanmelden via de website: www.johannesdeheerkoor.nl. Daarbij geldt wel: vol = vol, in het verleden moest er meermalen een ledenstop worden ingesteld.

Het Groot Nederland Johannes de Heer koor is een projectkoor dat in de periode 2016 tot en met 2019 vier zeer succesvolle edities kende. Koorleden, afkomstig uit een variatie aan kerkgenootschappen en leeftijden, ontmoeten en herkennen elkaar in de liederen van Johannes de Heer. Het koor repeteert op acht verschillende locaties in Nederland, zodat de reistijd voor deelnemers beperkt blijft. Uiteindelijk vormen de deelnemers tijdens de concerten een groot koor. De repetities zijn in Goes, Alblasserdam, Woerden, Huizen, Renswoude, Doornspijk, Vriezenveen en Wouterswoude. De muzikale leiding is in handen van de bekende dirigent Wilbert Magré. Op het programma staan de meest geliefde kerstliederen uit de zangbundel van Johannes de Heer. Daarin is de rubriek ‘Kerst' één van de belangrijkste gedeelten. Een deel van de liederen is door Johannes de Heer zelf geschreven en gecomponeerd. U mag zelf verzoeknummers indienen! Telkens weer blijkt dat zijn muziek en liedteksten een gevoelige snaar raken, zowel bij koorleden als bezoekers van de concerten. Met de concerten wordt ook geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Woord en Daad. Meer informatie www.johannesdeheerkoor.nl[n]