Een beeld van vorig jaar: de snelste serie 3000 m bij de mannen. Tim van den Broeke (nr 36) neemt Mahadi Abdi Ali (nr 117) op sleeptouw naar een nieuw baanrecord en een nieuw persoonlijk Mahadi-record van 7.59.89 min.
Een beeld van vorig jaar: de snelste serie 3000 m bij de mannen. Tim van den Broeke (nr 36) neemt Mahadi Abdi Ali (nr 117) op sleeptouw naar een nieuw baanrecord en een nieuw persoonlijk Mahadi-record van 7.59.89 min. Foto: Kees Knuit

Warmlopen voor Goes on Track

Algemeen

GOES - Voor het AV’56-atletiekgala Goes on Track, op vrijdagavond 29 juli, hebben zich al diverse kampioenen uit binnen- en buitenland aangemeld. 

Deze sterke atleten doen mee op speciale uitnodiging van AV’56. Vorig jaar trok de baanwedstrijd maar liefst 216 deelnemers. Ook dit jaar worden veel toppers en subtoppers verwacht. Ze nemen (naar keuze) deel aan verspringen, speerwerpen, 100 m, 200 m, 800 m en 3000 m. Het onderdeel 800 m is dit jaar nieuw. Deze tussenafstand werd door de Wedstrijd- en Technische Commissie (WTC) in het programma opgenomen op uitdrukkelijk verzoek van atleten en coaches.

Een van de inschrijvers voor die ‘nieuwe’ 800 m is de kersverse Nederlands kampioene (sinds 26 juni) op deze afstand: Anne Knijnenburg van Nijmegen Atletiek. Een andere topper is de sterke Cypriotische atlete Stavrini Filippou.

Bij het verspringen dames is Eva Bastmeijer van de partij. Zij werd eind juni 4e op het NK. Bij het speerwerpen dames doet Lisanne Schol van AV Lycurgus mee. Zij werd dit jaar 5e op het NK. Haar pr is 60.92 m. Het AV’56-baanrecord is 40.64 m. Dat kan dus gebroken worden!

Bij het verspringen heren verschijnt Justin Sluijter op de baan. Hij is een van de talentvolste Nederlandse verspringers van dit moment. Hij is nog maar junior, maar heeft toch al een persoonlijk record van 7.41 m op zijn naam staan. Het Goese baanrecord is 7.26 m, sinds 1992. Justin kan dus op record- en premiejacht.

Klapstuk

De 3000 m belooft weer het klapstuk van de avond te worden. Bij de dames is de Zeeuwse Marijke de Visser van de partij. Zij liep onlangs een tijd van 9.07 min. Dat is onder het huidige baanrecord van de Vlaamse Eline Dalemans (9.11 min). Eline zal ook weer aanwezig zijn. Ze werd eind juni voor de 4e keer Belgisch kampioene op de 3000 m steeple. Ook hier is dus het baanrecord de uitdaging.

Intussen hebben bij de mannen ook al een aantal snelle 3000 m-lopers zich aangemeld. De belangstelling voor deelname is op dat onderdeel zo groot, dat er series moeten worden gelopen. Daarin komen gelijksterken tegen elkaar uit, de snelsten het laatst. Door die serie-indeling naar sterkte worden ook veel atleten uit de reguliere Zeeuwse hardloopwereld verwacht. Het is een open wedstrijd. Iedereen mag inschrijven.

Voedzame pannenkoeken is voor veel atleten het favoriete voedsel. De organisatie heeft daarmee rekening gehouden. Crêperie Ohlala zal vanaf 18.00 uur de catering verzorgen. Wellicht een reden te meer voor atleten en toeschouwers om op 29 juli de Goese atletiekbaan te bezoeken. 

De deelnemers kunnen zich nog aanmelden tot en met 27 juli, via de site van AV’56.