Afbeelding

Een reis naar Utrecht

Deze keer een foto van een familiereis van Borssele naar Utrecht. We weten dat zo precies, omdat op de foto de vader van de inzender staat. Het gezelschap staat voor een standbeeld en een bekend gebouw in Utrecht. Uit welk jaar is deze foto? En wat voor gebouw en standbeeld is dit?

Reacties zijn te mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of te posten naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Dezer dagen komt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring voor reacties. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Rosalinda Weezepoel.

Vorige foto
De vorige foto was van de Erasmusflat in de wijk de Goese Polder in Goes. Voor Michel de Kaart een vertrouwd gezicht. Hij woonde daar vlakbij en heeft er veel jeugdherinneringen. Voor de Erasmusflat stond de autowasstraat. Rosalinda Weezepoel dook dieper de geschiedenis in. Zij schrijft dat Ir. L.D. Huisman, hoofdingenieur-directeur van de Provinciale directie voor volkshuisvesting en bouwnijverheid de eerste paal sloeg voor een woonzorgcomplex voor ouderen op 13 december 1972. Op 18 oktober 1973 werd de naam Erasmusflat toegekend. In mei 1974 zijn de eerste appartementen betrokken. In december 2009 start de nieuwbouw naast de bestaande flat. In 2012 is het laatste deel van de flat afgebroken. Bij raadsbesluit van augustus 2012 is de naam ingetrokken voor de nieuwbouw van het Erasmuspark-complex. Wilma de Feiter-van Riet gaf van 2006 tot aan de sloop computerles in de Erasmusflat. Het was altijd een gezellig uurtje bij de koffieautomaat.