EXPOSITIES

UNHINGE van René Korten

9:00 | AITW-HUBSA-AIR

Tot en met 26 juni altijd te zien door het raam van AITW-HUBSA-AIR in de Jacob Klaaijsenstraat 27, Goes. In AITW-HUBSA-AIR/Goes werkt René Korten op deurpanelen. Meer info: www.renekorten.nl


Op ‘n Zeeuwse Zondag!

10:00 | Historisch Museum De Bevelanden

In het Historisch Museum De Bevelanden in Goes is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling geopend. Onder de titel ‘Op ’n Zeeuwse Zondag’ brengt het museum in beeld hoe Zeeuwen hun rustdag vroeger besteedden. Deze tentoonstelling is te bezichtigen t/m 21 januari. Meer informatie: www.hmdb.nl


Expositie: Dichter aan zee

| Gallery Maritime

Expositie ‘Dichter aan Zee' in juni/juli te zien in Gallery/Maritime Colijnsplaat. Olieverf op canvas; Geer Huybers en wonderlijke collages; Ellen van Toor. De dichtbundel ‘Synergie' is onderdeel van de expositie en te koop in de galerie. Bij deze expositie start de galerie met het aanbod van ‘minimals'. Openingstijden elke dag van 12.00-17.00 uur, tel. 06-22591452, www.gallerymaritime.nl

 

Tentoonstelling Atelier Maria Magdalena

12:30 | Atelier Maria Magdalena

Op zaterdag 16 juli om 12.00 uur opent Martijn Vermeulen, de wethouder van cultuur van Goes, in het stadhuis op de Grote Markt de tentoonstelling Atelier Maria Magdalena, een onderdeel van het Maria Magdalena festival Goes. Meer dan vijftig schilders en schilderessen uit Midden-Zeeland zijn uitgenodigd en vervolgens de uitdaging aangegaan om hun visie op en gedachten bij Maria Magdalena te schilderen. Het resultaat is velerlei opzichten verrassend. Te zien van 16 juli t/m 14 augustus. Openingstijden: 12.30-17.00 uur (Er zijn uitzonderingen. Kijk voor het bezoek altijd even op www.goeseuropa.nl voor de details). Toegang gratis.

 

Donderdag 14 juli

Expositie Goes Europajaar

11:00 | Galerie Goese Kade

Peter van Berkel uit Kapelle van huis- en reclameschilder naar uiteindelijk kunstschilder met zijn broer Jan als leermeester, die ook liefst buiten schilderde. Het echtpaar Dmitriy Federov en Oksana Federova is met hun dochter van 8 uit Kyiv naar Nederland gevlucht. Beiden zijn autodidact. Dmitry heeft zich door zijn vrouw en de grote impressionisten laten inspireren. Zijn passie is vooral en plein air schilderen. Daarnaast maakt hij digitale kunst. Oksana schildert met emotie en vooral impasto, waarbij zij zich in een andere wereld kan opladen. Ook dochter Tanya schildert en communiceert op die manier. De kramen worden vanaf 11.00 uur door de kunstenaars bemenst.


Openbare repetitie Cantare Goes

19:30 | 

Op donderdag 14 juli organiseert Vocaal Ensemble Cantare uit Goes een openbare koorrepetitie. Cantare zoekt tenoren en bassen, maar ook alten en sopranen zijn van harte welkom. Er wordt in meerdere talen gezongen, meest a capella en het repertoire beweegt zich tussen renaissancemuziek en modern klassiek repertoire. In het kader van 70 jaar herdenking watersnood voeren wij in januari/februari 2023 vijf keer het Requiem 1953 van Douwe Eisenga uit op verschillende locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Hiervoor kunnen we nog extra zangers gebruiken. Openbare repetitie: donderdag 14 juli 19.30-22.00 uur in het voormalig PKN-kerkgebouw, Zandkreekstraat 31, Lewedorp. Meer informatie: www.cantaregoes.nl


Vrijdag 15 juli

Fancy Fair

16:00 | Stamperiusschool

Fancy Fair bij de Stamperiusschool te Wilhelminadorp. I.G.J van den Boschtraat 2H. Rad van avontuur, verkoop van boeken en speelgoed, planten en nog veel meer! De opbrengt gaat naar het dierenasiel te Goes.

 

Voorstelling TheateR TzT

19:30 | 

Een komisch serieuze voorstelling over troost, verlies en vasthouden, geschreven door Magne van den Berg. In 28 telefoongesprekken proberen een vader en zijn dochter nader tot elkaar te komen. De vader heeft na het overlijden van zijn vrouw te snel al een nieuwe liefde. Maar of de dochter hem daarvan af kan brengen? “Wat, gaat de oude kast weg?” TheateR TzT speelt in de tuin bij Het Ezelhuis op vrijdag 15 juli. Ontvangst vanaf 20.00 uur, aanvang voorstelling 20.30 uur. Kaartverkoop via info@ezelhuis.nl. Neemt u uw eigen stoel mee? www.theatertzt.nl.

 

Zaterdag 16 juli

Gastexpositie kunstschilder Atie de Visser

| Galerie Goese Kade

De natuur is voor Atie een onuitputtelijke inspiratiebron die door haar hele oeuvre aanwezig is. Vanuit realistisch oogpunt schildert zij sfeervolle landschappen in allerlei gedaantes. Haar werk wordt gekenmerkt door rust, harmonie en eenvoud, deze eenvoud maakt het beeld doordringend. “De oneindigheid van het landschap.” De Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op afspraak geopend. Gratis entree. Adres: Grote Kade 2, Goes, www.goesekade.nl

 

Skate wedstrijd met barbecue

12:00 | 

Zaterdag 16 juli organiseert SMWO met lokale skaters uit Goes een skate wedstrijd bij het skatepark in Goes-Zuid, bij het Jim Morrisonpad 1. Vanaf 12.00 uur is de eerste warming-up voor het onderdeel steppen. Hierna om 13.30 de warming-up voor de skate wedstrijd en om 15.30 uur voor de BMX (stuntfiets) wedstrijd. Naast de wedstrijden zijn er activiteiten voor de hele buurt met als hoogtepunt de afsluitende barbecue. De barbecue start om 18.00 uur. Bezoekers betalen voor datgene wat ze lekker vinden. Voor vragen, ideeën of alvast vrijblijvend aanmelden voor de barbecue: Joeri van Wallenburg, medewerker Welzijn SMWO, tel. (0113) 277111 of j.vanwallenburg@smwo.nl.


Marktconcerten

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op 16 en 19 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes twee marktconcerten op het Marcussen-orgel. Op zaterdag 16 juli wordt het concert gegeven door de Goese organiste Marjanne Deij. Aanvang 13.30 uur, entree gratis. Dinsdag 19 juli is Jos Vogel de concerterend organist. Speciale gast is de blokfluitiste Esra Jonckman. Aanvang 13.30 uur, entree gratis. www.muziekindegrotekerkgoes.nl.

 

Bingo

14:00 | Heer Hendrikhuis

De Zonnebloem afdeling Goes e.o. organiseert zaterdag 16 juli een bingo in Heer Hendrikhuis te ‘s Heer Hendrikskinderen. Zaal open 13.30 uur, aanvang 14.00-17.00 uur. Aanmelden tot 15 juli bij Bep de Pan 0113-223241 of Corrie Flikweert 0113-581684.

 

Schilderkunst & meer

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Anneke Stroo uit Goes exposeert in ‘t Kerkje van Ellesdiek. Opening zaterdag 16 juli om 14.30 uur. De expositie is te bezoeken van 20 juli t/m 4 september de expositie elke woensdag en zondag van 13.30-16.30 uur.

 

Zondag 17 juli

Manhuistuinconcerten

12:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

Zondag 17 juli is er een concert van de Koninklijke Harmonie EMM uit Kruiningen. Aanvang 12.00 uur in de tuin en bij slecht weer om 12.45u in de RK kerk Maria Magdalena.

 

Concert Apollo

14:00 | Tuin

Zondag 17 juli om 14.00 uur is Muziekvereniging Apollo Wissenkerke te zien en te horen tijdens de Muzikale Tuin 2022 in Wissenkerke (Dorpsdijk 100). Neem je eigen stoel of kleedje mee.


Kaaihoeveconcert

15:00 | 

Samenwerkingsorkest EMM-Adevendo geeft op zondag 17 juli het traditionele Kaaihoeveconcert in de tuin van de Kaaihoeve aan Kaaioprit 1 in Kortgene. Aanvang 15.00 uur. Toegang is gratis.

 

Woensdag 20 juli

Signeersessie in De Koperen Tuin

14:00 | Koperen Tuin

Schrijversduo Margôt Ros (bekend van Toren C) en Jeroen Kleijne reist de hele zomer door Nederland voor de promotie van de vrolijke roman ‘Zeg maar Agaath'. Op woensdag 20 juli doen de schrijvers rond 14.00 uur ook boekhandel De Koperen Tuin in Goes aan voor een bliksembezoek. Wil je graag een exemplaar met een persoonlijke boodschap? Geef dit dan vóór 20 juli aan bij de boekhandel.

 

Puzzelrit

18:30 | Dorpshuis De Vriendschap

MAC de Bevelanden organiseert op woensdagavond 20 juli een leuke puzzel- en oriëntatierit de Wissenkerkerit. Er is een rit uitgezet voor de A- B- en C-klasse. Het puzzelreglement kunt u downloaden van onze website. De start en finish zijn dit jaar bij het Dorpshuis De Vriendschap in Kats. Starten is mogelijk vanaf 18.30 uur. Meer informatie: www.macdebevelanden.nl. Aanmelden via onze website.