EXPOSITIES

UNHINGE van René Korten

9:00 | AITW-HUBSA-AIR

Tot en met 26 juni altijd te zien door het raam van AITW-HUBSA-AIR in de Jacob Klaaijsenstraat 27, Goes. In AITW-HUBSA-AIR/Goes werkt René Korten op deurpanelen. Een deur is de afsluiting tussen de ene ruimte en de andere, tussen privaat en publiek. Maar ook de verbinder, daar waar je van de ene plek in de andere kunt stappen. De deur wordt drager voor zijn schilderijen én hij verwijst naar het concrete bouwen wat iedereen doet om zijn (t)huis te realiseren. Meer info: www.renekorten.nl


Op ‘n Zeeuwse Zondag!

10:00 | Historisch Museum De Bevelanden

In het Historisch Museum De Bevelanden in Goes is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling geopend. Onder de titel ‘Op ’n Zeeuwse Zondag’ brengt het museum in beeld hoe Zeeuwen hun rustdag vroeger besteedden. Deze tentoonstelling is te bezichtigen t/m 21 januari 2023. Voor meer informatie: www.hmdb.nl

 

Tentoonstelling Atelier Maria Magdalena

12:30 | Atelier Maria Magdalena

Meer dan vijftig schilders en schilderessen uit Midden-Zeeland zijn uitgenodigd en vervolgens de uitdaging aangegaan om hun visie op en gedachten bij Maria Magdalena te schilderen. Het resultaat is velerlei opzichten verrassend. Atelier Maria Magdalena, Stadhuis, Grote markt 23, 4461 AH Goes. Te zien van 16 juli t/m 14 augustus. Openingstijden: 12.30-17.00 uur (Er zijn uitzonderingen. Kijk voor het bezoek altijd even op www.goeseuropa.nl voor de details). Toegang gratis.


Ina Baaijens exposeert in Galerie Luctor

13:00 | Galerie Luctor

Op zaterdag 23 juli opent een expositie van schilderijen van Ina Baaijens. Ina werkt vooral met olieverf. Op deze expositie zijn veel Zeeuwse landschappen en steden te zien, als een hommage aan Zeeland. Ook te zien een tweetal portretten van Zeeuwse meisjes. De expositie loopt t/m 29 augustus. Galerie Luctor is open op vrijdag, zaterdag, zondag, en maandag vanaf 13:00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.


Gastexpositie kunstschilder Atie de Visser

| Galerie Goese Kade

De natuur is voor Atie een onuitputtelijke inspiratiebron die door haar hele oeuvre aanwezig is. Vanuit realistisch oogpunt schildert zij sfeervolle landschappen in allerlei gedaantes. Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op afspraak geopend. Gratis entree. Adres: Grote Kade 2, Goes. Meer informatie op www.goesekade.nl


Woensdag 20 juli

Signeersessie in De Koperen Tuin

14:00 | Koperen Tuin

Schrijversduo Margôt Ros (bekend van Toren C) en Jeroen Kleijne reist de hele zomer door Nederland voor de promotie van de vrolijke roman ‘Zeg maar Agaath’. Het boek heeft veel enthousiaste reactie losgemaakt bij lezers en boekhandelaren; de televisierechten zijn al verkocht. Op woensdag 20 juli doen de schrijvers rond 14.00 uur ook boekhandel De Koperen Tuin in Goes aan voor een bliksembezoek.

 

Puzzelrit

18:30 | Dorpshuis De Vriendschap

MAC de Bevelanden organiseert op woensdagavond 20 juli een leuke puzzel- en oriëntatierit de Wissenkerkerit. Er is een rit uitgezet voor de A- B- en C-klasse. De C-klasse is speciaal bedoeld voor de beginnende rijders. Natuurlijk zal de uitzetter proberen u op het verkeerde been te zetten, maar door het plaatsen van herstelcontroles komt u altijd weer op de juiste route. Het puzzelreglement kunt u downloaden van onze website. De start en finish zijn dit jaar bij het Dorpshuis De Vriendschap in Kats. Starten is mogelijk vanaf 18.30 uur. Meer informatie en aanmelden via www.macdebevelanden.nl.

 

Donderdag 21 juli

Ga je mee op stadswandeling?

13:38 | Bibliotheek

De stadswandeling is een route van ongeveer 2 á 2,5 km. en duurt anderhalf uur. U wordt rondgeleid door een ervaren stadsgids van Gilde de Bevelanden. Wij bezoeken in ieder geval de binnenplaatsen van het historisch museum en de Manhuistuin, vertellen u over de geschiedenis van de beide kerken, het Slot Oostende en het stadhuis. Vertrek om 10.00 uur bij bibliotheek Goes. Interesse? Geef je snel op via: www.bibliotheekoosterschelde.nl/activiteiten..


Fietstocht Senioren

13:15 |

In de maand juli staat er weer een fietstocht voor Senioren gepland. Op donderdag 21 juli verzamelen we om 13.15 uur bij het Wilhelminahuis in Wilhelminadorp, het vertrek is om 13.30 uur. De route is zo'n 25 km lang. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden. De consumptie onderweg is wel voor eigen rekening. Voor meer informatie: Mw. E. Poppe: 06-23417332

 

Zaterdag 23 juli

Fietsrommelroute Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge

9:00 | 

Struin 60 adressen af. Deelnamelijst af te halen op Dooldijk 2 en dorpshuis de Griffioen aanvang: 9.00-16.00 uur. www.fietsrommelroute.nl

 

Rondleidingen Mariakerk Nisse

13:30 | Mariakerk

Vanaf zaterdag 23 juli is de monumentale Mariakerk op het Dorpsplein in Nisse weer open voor bezichtiging. De rondleidingen vinden (met uitzondering van 27 augustus) iedere zaterdag plaats t/m zaterdag 10 september van 13.30-16.30 uur. En in verband met Monumentendag, ook op zondag 11 september van 10.00-17.00 uur.

 

Marktconcerten in Grote Kerk Goes

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op zaterdag 23 en dinsdag 26 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes twee marktconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Op zaterdag 23 juli is Joël Boone uit Yerseke de gastorganist. Aanvang 13.30 uur. Dinsdag 26 juli neemt de stadsorganist van Goes en titulair-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk, Arno van Wijk plaats op "zijn” orgelbank. Aanvang 13.30 uur. Meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl.

 

Orgelbespeling Steven Knieriem

15:00 | Geerteskerk

De jonge Goese organist Steven Knieriem (2001) bespeelt op 23 juli a.s. het prachtige Hessorgel van de Geerteskerk in Kloetinge. Het concert in kader Zomerconcerten van Kerk Open Kloetinge begint om 15.00 uur. Toegang is gratis. Ingang zuidzijde. Voor aanvang kunt u de tentoonstelling: doopjurken met hun verhalen” bekijken in het koor van de kerk.


 

Zondag 24 juli

Manhuistuinconcerten 50 jaar

10:45 | Manhuistuin

Op deze dag 24 juli bestaan de Manhuistuinconcerten 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan een extra lange dag vol met muziek. Met optredens van: Euphonia Goes, Brassband Excelsior Kloetinge, Het strijkkwartet Amsterdam, Zanger/gitarist Wim Steenbakker. Van 10.45 tot 16.00 uur. Toegang gratis. Locatie: Manhuistuin Goes.

 

Dinsdag 26 juli

Marktconcerten in de Grote Kerk in Goes

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op dinsdag 26 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een marktconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Deze dag neemt de stadsorganist van Goes en titulair-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk, Arno van Wijk plaats op "zijn” orgelbank. Aanvang 13.30 uur. Meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl.