EXPOSITIES

Op ‘n Zeeuwse Zondag!

10:00 | Historisch Museum De Bevelanden

In het Historisch Museum De Bevelanden in Goes is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling geopend. Onder de titel ‘Op ’n Zeeuwse Zondag’ brengt het museum in beeld hoe Zeeuwen hun rustdag vroeger besteedden. Deze tentoonstelling is te bezichtigen t/m 21 januari 2023. Voor meer informatie zie www.hmdb.nl

 

Tentoonstelling Atelier Maria Magdalena

12:30 | Atelier Maria Magdalena

Meer dan vijftig schilders en schilderessen uit Midden-Zeeland zijn uitgenodigd en vervolgens de uitdaging aangegaan om hun visie op en gedachten bij Maria Magdalena te schilderen. Het resultaat is velerlei opzichten verrassend. Atelier Maria Magdalena, Stadhuis, Grote markt 23, 4461 AH Goes. Te zien van 16 juli t/m 14 augustus. Openingstijden: 12.30-17.00 uur (Er zijn uitzonderingen. Kijk voor het bezoek altijd even op www.goeseuropa.nl voor de details). Toegang gratis.

 

Anneke Stroo exposeert in ‘t Kerkje van Ellesdiek

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Anneke Stroo uit Goes exposeert van 20 juli tot en met 4 september in ’t Kerkje van Ellesdiek op woensdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Anneke is tijdens de expositiemiddagen aanwezig. De laatste jaren is zij intuïtief aan het schilderen met acryl. Het is erg boeiend om te zien wat er in haar verborgen zit en hoe dat op het doek tot uiting komt in vorm- en kleurgebruik. Verder gebruikt ze mossels, zand, schors of papier in haar schilderijen. In de loop van de jaren is Anneke anders naar dingen gaan kijken qua omgeving, kleuren en vormen. Die ontwikkeling zie je terug in haar schilderijen. Bezoekadres van ’t Kerkje: Van Hattumstraat 5, 4437 AG Ellewoutsdijk.


Ina Baaijens exposeert in Galerie Luctor

13:00 | Galerie Luctor

Op zaterdag 23 juli opent een expositie van schilderijen van Ina Baaijens. Ina werkt vooral met olieverf. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, steden en ook het schilderen van portretten. Op deze expositie zijn veel Zeeuwse landschappen en steden te zien, als een hommage aan Zeeland. Ook te zien een tweetal portretten van Zeeuwse meisjes. De expositie loopt tot en met 29 augustus. Galerie Luctor is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, en maandag vanaf 13:00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.


Kunstexpositie mixed materials

12:00 | Gallery Maritime

Expositie augustus/ september Mixed Materials: Aquarel/ Olieverf; Robin d’Arcy Shillcock. Keramiek; Edith Madou. In Gallery Maritime van 6 augustus t/m 30 september, Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat, 06-22591452. Openingstijden elke dag van 12.00-17.00 uur. Gratis entree en parkeren voor de deur, www.gallerymaritime.nl/ www.gallerymaritime.com. 20/21 en 27/28 augustus Kunstroute Noord-Beveland.


Foto expositie Geerteskerk met thema Verbinding

13:30 | Geerteskerk

Op verzoek van de stichting Hart en Ziel exposeert FotoGroep Goes in de Geerteskerk in Kloetinge foto’s met het thema Verbinding. Op deze mooie locatie zijn gedurende de maanden augustus en september de foto’s te bewonderen. Woensdag 3 augustus om 19:30 uur wordt de expositie officieel geopend. Leden van de fotoclub zullen aanwezig zijn om een toelichting te geven op hun foto’s. De expositie is gedurende de openingstijden (woensdag en zaterdag tussen 13:30 en 16:00 uur) van de Geerteskerk vrij toegankelijk.

 

Vrijdag 5 augustus

Orgelconcert door Bart Rodyns

20:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op vrijdag 5 augustus organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Het concert wordt gegeven door Bart Rodyns. Bijzonder aan dit concert is dat naast het Marcussen-orgel in de Grote Kerk ook een Debain-drukwindharmonium uit 1894 bespeeld wordt. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl

 

Zaterdag 6 augustus

Marktconcerten in de Grote of Maria Magdalenakerk

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op zaterdag 6 en dinsdag 9 augustus organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes twee marktconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Beide concerten worden verzorgd door de stadsorganist van Goes en titulair-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk, Arno van Wijk. Zaterdag 6 augustus speelt hij een gemengd programma met muziek van Dietrich Buxtehude, Carl Philipp Emmanuel Bach en Marius Monnikendam. Op dinsdag 9 augustus staat muziek van Georg Böhm, Maurice Greene, Jacobus Bonset en Feike Asma op het programma. Aanvang beide dagen om 13.30 uur, entree is gratis. Voor meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl.

 

Dinsdag 9 augustus

Marktconcert in de Grote of Maria Magdalenakerk

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op dinsdag 9 augustus organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een marktconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Het concert wordt verzorgd door de stadsorganist van Goes en titulair-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk, Arno van Wijk. Op dinsdag 9 augustus staat muziek van Georg Böhm, Maurice Greene, Jacobus Bonset en Feike Asma op het programma. Aanvang 13.30 uur, entree is gratis. Voor meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl.

 

Zaterdag 13 augustus

Schuurverkoop Kattendijke

10:00 | 

Zaterdag 13 augustus wordt van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse schuurverkoop in en rond Kattendijke gehouden. Inwoners bieden vanuit huis spullen te koop aan. Er is van alles, van kunst tot kitsch, van zelf gemaakt tot zelf gekocht, van lekker tot leuk. We maken er een gezellige dag van. Er is een loterij en die dag is er een boekenkraam en een expositie in de kerk. Bij Boerderijwinkel Puur en Pottenbakkerij de Kattenbeker wordt een kaart met alle deelnemers geplaatst.