Volop activiteiten voor kinderen.
Volop activiteiten voor kinderen.

Braderie en Ambachten in Goes

Door: Anja Dockx Algemeen

GOES - Zaterdag 3 september 2022 wordt op het terrein van het Dienstencentrum Leger des Heils, Klein Frankrijk 17 in Goes een braderie en ambachtenmarkt gehouden. De stichting Zeeuwse klederdracht werd gevraagd om met een twaalftal ambachten aan deze dag te willen deelnemen. 

Het centrum verzorgt die dag zelf een aantal stands met elektra, speelgoed, glaswerk, snuisterijen, kleding, huisraad en boeken. Om 10.30 uur treedt het muziekkorps van het Leger des Heils op en om 12.30 uur wordt er een heuse modeshow gehouden. De kinderen kunnen zich dan amuseren op het springkussen of bij de grote, drie meter hoge ranja koe. Voor jong en oud is er dan heel wat te beleven die dag. Kinderen worden zelfs uitgenodigd om de grondbeginselen van een ambacht onder de knie te krijgen.

Van 10.00 tot 15.00 uur kunt u kennismaken met: Dot arts, crêpe pannenkoeken bakken, traditionele babbelaar bakken, regionale crea artikelen. In de stand van Kees wordt de hele dag de mooiste stukjes hout bewerkt waaronder ook het pearemes. Jesse is zeer bedreven in het maken van prachtige, kleurrijke wenskaarten. Er zijn originele, regionale souvenirtjes waaronder doosjes babbelaars, boeren zakdoeken, wenskaarten, schilderijtjes van zee producten enz. Marjolein maakt van fimo klei leuke hebbedingetjes. Admiraal Hans komt met zijn modelbouw schepen en weet menig kind te boeien met zijn verhalen. Jan heeft een stand vol pendules en kan ze ook repareren. Er is een stand met servettenwerk en de Zeeuwse knoop van rvs zal op deze markt ook niet ontbreken.

Rond de middag wordt er een modeshow gehouden voor belangstellenden. 

Alle kleding komt uit de winkel van het Leger des Heils.

Voor gezinnen met kinderen is het een zeer leerzame en kleurrijke doe dag. Er worden producten aangeboden die eigenlijk niet meer te vinden zijn in de reguliere winkels in Nederland. 

Vooral ook voor het vinden van een leuk cadeautje is een bezoek aan deze markt zeer de moeite waard.

Informatie

Voor nadere informatie schijft u naar: Udo.op.de.dijk@legerdesheils.nl