Secretaris Saskia Campert en penningmeester Monique Dommanschet.
Secretaris Saskia Campert en penningmeester Monique Dommanschet. Foto: Cynthia Kats

Nieuw seizoen Theosofie in Zeeland

KLOETINGE - TVN Centrum Zeeland start 4 september in Kloetinge met een nieuwe gespreksgroep. Zowel mannen als vrouwen die interesse hebben zijn van harte welkom. De bijeenkomsten vinden plaats iedere eerste zondagochtend van de maand. 


Al voor de Tweede Wereldoorlog was de Theosofische Vereniging Nederland (TVN) actief in Zeeland. Daarna is het enige tijd stil gebleven, maar sinds 2016 is zij weer springlevend. De afgelopen zes jaren vonden de bijeenkomsten plaats op Noord-Beveland, maar vanaf september heeft de groep een nieuw onderkomen gevonden Op ’t Hof Olmenstein in Kloetinge. Een inspirerende locatie waar een groep enthousiaste mensen zich buigt over actuele onderwerpen, die zij bekijken vanuit theosofisch perspectief. Dat betekent dat we aan de hand van eeuwenoude wijsheden uit verschillende filosofieën en religies kijken naar de dagelijkse actualiteit.

De moderne tijd vraagt veel van ons. Hoe kijken we bijv. aan tegen de oorsprong van het leven, milieuverandering, euthanasie, leven in het NU, sterven en reïncarnatie, orgaandonatie om maar enkele onderwerpen te noemen. Het boek “Uitzicht door Inzicht” van Robert A. Pullen biedt dit seizoen de leidraad waarlangs we werken.

Onze bijeenkomsten kenmerken zich door eenheid in verscheidenheid. Mensen met verschillende achtergronden treffen elkaar en hebben een open oog/oor voor elkaars inzicht. Geen dogma’s, maar samen werken aan een praktische levensvisie.

Interesse? Schroom dan niet om contact op te nemen met Monique Dommanschet, penningmeestercentrumzeeland@gmail.com voor vragen of aanmelding.

www.zeeland.theosofie.nl.[n]