Dahliatuin open voor publiek

De Dahliatuin van Maria en Frans Sturm aan de van Cittersstraat is op 27 en 28 augustus tezamen met nog enkele andere tuin geopend voor het publiek van 10.00 tot 17.00 uur.


De dahliatuin is al vele jaren geopend in het laatste weekend van augustus. Dankzij de medewerking van vrijwilligers en Frans zijn vrouw Maria kan er dit jaar weer een open tuin zijn. Frans verzorgt met de vrijwilligers de tuin en Maria helpt naast haar werk als zelfstandig schoonheidsspecialiste, met het verzorgen van de snijbloemen. In de Dahliatuin zijn ongeveer 1.100 dahlia’s te bewonderen. Steeds meer soorten in de tuin van Frans en Maria zijn exclusief. Dat wil zeggen dat ze nergens anders te bewonderen zijn omdat ze zelf gekweekt zijn. Diversen hebben inmiddels hun internationale weg gevonden. Er zijn inmiddels een 40 tal zeer mooie eigen soorten waarvan er inmiddels 17 internationaal geregistreerd zijn.

De Dahlia tuin is in de van Cittersstraat aan het dreefje tussen de huisnummers 3 en 5 in Heinkenszand. De van Cittersstraat is een zijstraat van de Dorpsstraat. Voor meer inlichtingen kijk op de website www.zeelanddahlia.nl. Ook staat er op Facebook informatie: "Frans Sturm”, en ook op de pagina, genaamd "dahlia's kweken in Heinkenszand” staat informatie. Voor meer inlichtingen: bellen naar +31 612745789. De dahliatuin is gratis te bezoeken.[n]