De mooiste tuin in Wissekerke
De mooiste tuin in Wissekerke

De mooiste voortuin van Wissenkerke is bekend

Sport en vereniging

WISSENKERKE - Op vrijdag 26 augustus vond de prijsuitreiking plaats voor de mooiste vanaf de openbare weg zichtbare tuinen in Wissenkerke. De dorpsraad van Wissenkerke heeft hiertoe het initiatief genomen en de werkgroep Groen en Bloei heeft dit verder uitgevoerd. 

De achterliggende gedachte was om aandacht te geven aan mensen die door hun mooie en verzorgde voortuinen er mede zorg voor dragen dat Wissenkerke groener en aantrekkelijker wordt om in te wonen. De leden van de werkgroep Groen en Bloei hebben in het dorp gezocht naar, in hun ogen, mooie, groene, verzorgde en inspirerende voortuinen. In veel straten van Wissenkerke waren gelukkig huizen te vinden waar men hieraan aandacht had besteed.  De werkgroep zag diverse tuinen (variĆ«rend in grootte van stoeptuin tot grotere tuin) waar de eigenaar aandacht had voor het groen en waarin diverse kleurrijke vaste planten, mooie grassen, struiken en bomen te zien waren in voortuinen met een verschillend ontwerp. 

Ook met behulp van potten en bloembakken werd een aantrekkelijker straatbeeld gecreĆ«erd. 

Het viel niet mee voor de werkgroep Groen en Bloei om hieruit een keuze te maken voor het toekennen van een prijs. Uiteindelijk is de voortuin van het huis van Julianastraat 37 verkozen tot de mooiste tuin omdat het een gevarieerde, heel groene tuin is met een boom als blikvanger. Er zijn ronde vormen in bestrating en de beplanting die consequent en mooi zijn doorgevoerd. Het geheel is goed gesnoeid en onderhouden. De bewoonster mevrouw Gerrie Vroegh kreeg tot haar verrassing een bos bloemen en een waardebon uitgereikt door de voorzitter van de dorpsraad Evelien de Vries. 

Ook werden er 3 eervolle vermeldingen uitgereikt aan andere eigenaren van met zorg aangeplante en onderhouden voortuinen: de familie Schuiling van de tuin Weststraat 12 B, de familie Goedhart woonachtig in de Orisantstraat 4 en mevrouw van der Wekken wonend aan de Dorpsdijk 108. Ook zij waardeerden deze prijs.

De dorpsraad en werkgroep hopen dat deze aandacht voor groene (voor)tuinen zich in de komende jaren zich zal uitbreiden, passend ook in de bredere maatschappelijke ontwikkelingen. Immers iedere plant werkt mee aan het vergroten van de biodiversiteit en minder tegels in de tuin vergroot de wateropname en vermindert de hittestress.