Afbeelding
Foto: Freson Producties

Gratis boompjes bij ZMf uitdeelactie 2022

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op dinsdag 13 september kan iedere Zeeuw met een tuin vanaf 9.00 uur gratis boompjes bestellen op www.zmf.nl. Wees er snel bij, want op is op.

Bomen zijn van wezenlijk belang voor de biodiversiteit en kunnen helpen om het klimaatprobleem op te lossen. In Zeeland wil de milieufederatie de komen jaren 380.000 bomen planten, voor iedere Zeeuw een boom. Om u te helpen uw tuin om te toveren tot een oase van groen deelt ZMf gratis boompjes uit.

Elf soorten
Bomen en struiken zorgen voor voedsel en voor beschutting. Ze vormen een thuis voor vogels, insecten en andere dieren. Vooral inheemse soorten hebben een grote waarde voor hen, omdat die goed aansluiten bij wat de dieren in onze omgeving nodig hebben. Daarom deelt ZMf alleen inheemse soorten bomen uit. U kunt kiezen uit maar liefst elf verschillende soorten

Boompjes ophalen
De boompjes kunt u ophalen aan het begin van het plantseizoen, op zaterdag 10 december tussen 11.00 en 16.00 uur. De afhaallocatie is gemeenschapstuin CitySeeds aan de Driewegenhof. De boompjes zijn niet heel groot. U kunt ze dus makkelijk meenemen in de fietstas of in de auto. Voor het planten kunt u de eenvoudige plantinstructies volgen. Die vindt u op de website van ZMf. Bestellen kan vanaf dinsdag 13 september op https://zmf.nl/nieuws/zmf-uitdeelactie-2022-bestel-gratis-boompjes-en-haal-de-natuur-dichtbij/.