Jeugdhandbal gaat weer van start in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Na de afsluiting van het seizoen met heerlijke pannenkoeken op geitenkaasboerderij Pollehof in Kwadendamme en een fantastisch allereerste toernooi in het Brabantse Heerle is er een poosje rust geweest aan het Heinkenszandse handbalfront.

Maar gelukkig, op woensdag 7 september gaan de trainingen weer van start. Dat gebeurt vanaf 18.30 uur op het sportcomplex achter de kantine van Luctor. Maar dat is nog niet alles. Door de forse toename van het aantal 7, 8 en 9 jarigen (er kwamen er in de loop van afgelopen seizoen zo’n 15 binnenlopen en ze bleven allemaal) hebben we kans gezien om dit seizoen na een lange afwezigheid weer in te schrijven voor de regelmatig georganiseerde toernooitjes van de handbalbond. Het eerste toernooi is al op 11 september en daarna volgt er ongeveer iedere 14 dagen een volgende uitdaging voor onze spelers en speelsters. We richten ons vooral op de jongere jeugd die na het behalen van het zwemdiploma op zoek gaat naar een sport zegt Auke van Hinte die e.e.a. coördineert bij de vereniging.


Geweldige sport voor kinderen

Handbal is een geweldige sport voor kinderen. Vallen en weer opstaan, samen oplossingen bedenken en vinden, doorzetten en niet te makkelijk opgeven en ga zo maar door. Handballers zijn bikkels, die kunnen tegen een stootje hoor ik vaak. Als er nou kinderen zijn die ook wel eens kennis willen maken met handbal kunnen ze altijd eens komen kijken op de training (kijken is wel meedoen). Lijkt het wat, dan kan er gedurende een periode van 10 weken gratis meegetraind worden om te kijken of het echt bevalt. En natuurlijk ben je ook hartstikke welkom als je niet in Heinkenszand woont. Dan kun je ook meedoen aan de activiteiten die GSC regelmatig organiseert voor de jeugd. Zo gaan we op 19 oktober bij voorbeeld naar Fort Rammekens voor een speurtocht en Oudhollandse spelletjes.


Informatie

Meer informatie over GSC en handbal is te vinden op www.gschandbal.nl. Wil je komen kijken meld je dan even aan via gsc@handbal.nl. Mochten er op de Bevelanden basisscholen zijn die het leuk vinden om tijdens 2 of 3 gymlessen een Handbalclinic te krijgen kunnen die zich ook bij gsc@handbal.nl aanmelden. De clinics gaan ca. oktober weer van start.[n]