FOTO: De start van de WEA Stadsloop in 2019.
FOTO: De start van de WEA Stadsloop in 2019. Foto: Huib Boogert

25e editie: WEA Stadsloop Goes jubileert

GOES - De bekende WEA Stadsloop in de binnenstad van Goes wordt dit jaar voor de 25e maal gehouden. De jubileumloop over acht kilometer staat voor vrijdagavond 9 september op de agenda.


Zoals gebruikelijk zijn start en finish op de Singelstraat in het stadscentrum, tussen de twee kerken. Het parcours is hetzelfde als andere jaren: over de Grote Markt, langs de jachthaven, over de Oostwal en door de Ganzepoortstraat. Dat parcours is precies 2 km lang. Het moet vier maal gelopen worden door de wedstrijdlopers.

Ook nu is de FunRun aan het programma toegevoegd, dit jaar in het kader van de gemeentelijke actie Goes Bewegen. Recreanten en kinderen (tot 12 jaar) kunnen naar keuze een, twee of drie ronden meelopen. Kinderen mogen gratis deelnemen, als ze zich vooraf via de site aanmelden. Recreanten en kinderen starten gelijk met de wedstrijdlopers: om 19.15 uur.

De WEA Stadsloop staat open voor individuele lopers en voor teams (van vier personen). Een bijzonder detail: er heeft ook een team van de vluchtelingen-noodopvang uit de Zeelandhallen ingeschreven. Wellicht komen daar nog twee teams bij.

De organisatie van het evenement is in handen van atletiekvereniging AV’56. Inschrijven en informatie: via www.av56.nl .

Vanwege het jubileumjaar zal op en rond het parcours een extra feestelijke stemming heersen. Vooral doedelzakmuziek zal daaraan bijdragen. En alle deelnemers krijgen een cadeautje. Onder de deelnemers wordt bovendien (als hoofdprijs) een aantrekkelijk arrangement verloot op een bungalowpark.

De organisatoren vragen het publiek overigens, om tijdens de wedstrijd uit te kijken bij het oversteken, en de aanwijzingen van verkeersregelaars en parcourswachten op te volgen. Honden dienen aangelijnd te zijn.[n]