Afbeelding

Het Veerhuis

Een foto van het veerhuis in Wolphaartsdijk. De datum is exact gegeven op 8 juli 1956. Maar wie zijn deze mensen die het veerhuis binnen stappen? En waar ging die veerboot naar toe?

Heel wat vragen, maar wie het weet het? Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar van de vorige foto is Janny de Kunder.


Vorige foto

De vorige foto was een feestelijk versierde Grote Markt in Goes met muziektent in 1907. Peter van den Dries noemt het verdwijnen van de muziektent een grote blunder. Een stukje nostalgie. De vraag is of er in 2022 nog veel mensen zouden blijven luisteren en kijken naar een muziekoptreden in een muziektent. Janny de Kunder heeft de foto op de Beeldbank Zeeland gevonden met als toelichting dat het een driedaags bezoek aan Zeeland van koningin Wilhelmina en prins Hendrik was. In de Vlissingse Courant van 12 september 1907 vinden we een advertentie van het ‘Koninklijk bezoek aan Goes’. Melding wordt gedaan dat op vrijdag 13 september een ‘algemeene versiering der stad’ is. Er is een historische optocht, muziekuitvoeringen en een groot vuurwerk. Van Vlissingen naar Goes zullen maar liefst acht extra treinen rijden.