Afbeelding

De Ganzepoortstraat

GOES - Een foto van de Ganzepoortstraat in Goes. Maar uit welk jaar is deze foto? En welke herinneringen aan deze straat komen er boven?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot.  De winnaar van de vorige foto is Addy Parinussa-van der Weele.

Vorige foto

De vorige foto was van het veerhuis in Wolphaartsdijk. We vroegen wie de personen op de foto waren. Volgens de Beeldbank van de Zeeuwse Bibliotheek zijn het Antje Kroonenberg-Holthuis en haar kinderen. De foto is gemaakt door haar echtgenoot S. Kroonenberg. Joop Viergever uit Heerhugowaard herkent het veerhuis in Wolphaartsdijk. De veerboot naar Kortgene had de naam ‘Noord-Beveland’ en de kapitein was Jan van de Voorde die met zijn gezin in het veerhuis woonde. Ook Ilse van Loo noemt deze naam en stuurt een foto van een wandkleed van het veerhuis dat door dochter mevrouw Uiterwijk-van de Voorde is gemaakt. Tevens stuurt zij een handgeschreven verhaal over de geschiedenis van het veerhuis dat door deze kapitein zou zijn geschreven. Het zelfde verhaal werd ook gestuurd door Addy Parinussa-van der Weele die het in de nalatenschap van haar in 2021 overleden vader vond.[n]