Afbeelding
Archieffoto: Coby Weijers

Mallard Wandeltocht vindt plaats op 29 oktober

Door: Redactie Algemeen

NIEUWDORP - Zaterdag 29 oktober is het tijd voor de twaalfde editie van de Mallard Wandeltocht vanuit het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp.

De tocht is voor verschillende doelgroepen geschikt. De deelnemers jonger dan 12 jaar worden met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen de tocht van 6 kilometer terug. ‘Om verzekerd te zijn van vervoer moeten zij zich aanmelden in verband met beperkte zitplaatsen’, laat de organisatie weten. ‘Zowel jong als oud, minder goede en ervaren lopers kunnen op deze dag ervaren dat Zeeland meer heeft dan strand alleen. Er zal op deze dag in de ochtend, om 10.30 uur, bij de monumenten op de Sloedam een sobere maar plechtige herdenking plaatsvinden, waarbij enkele kransen worden gelegd. Wij hopen dat iedere deelnemer de achtergrond van deze tocht zal ervaren, daarom geven wij op de routekaarten punten aan die je nog uit de oorlogsjaren kunt herkennen.’

Starttijden:

6 kilometer | 09.40 uur*

13 kilometer | vanaf 7.30 uur (herdenking Sloedam om 10.30 uur)

26.5 kilometer | vanaf 7.30 uur

35.5 kilometer | vanaf 7.30 uur

* aanmelden vooraf gewenst, vanwege beperkt aantal zitplaatsen.

Inschrijven:

Vanaf nu is het mogelijk om individueel of per groep in te schrijven voor de wandeltocht, die begint en eindigt bij het Bevrijdingsmuseum Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.mallardmars.nl.