Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Ruim 6 miljoen euro voor stationsgebied en Goese Schans

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Voor het versnellen van woningbouw in combinatie met mobiliteit ontvangt de gemeente Goes van het Rijk 3,9 miljoen euro voor het stationsgebied en 2,7 miljoen euro voor de Goese Schans. 

Het Rijk stelt 7,5 miljard euro beschikbaar voor infrastructuurprojecten om de woningbouw in Nederland de komende 5 jaar te versnellen. 

Voetgangersverbinding

‘De bijdrage voor de Stationsomgeving is voor het realiseren van 300 woningen en drie infrastructuurprojecten’, laat de gemeente Goes weten. Dit zijn het herinrichten van het Stationsplein, de aanleg van een parkeerdek of -garage en een aantrekkelijke en veilige voetgangersverbinding tussen het stadscentrum en het station.

Ronda Gosaplein

De vijf infrastructuurprojecten voor de Goese Schans zijn de aanpak van de rotonde Ronda Gosaplein, dat is de rotonde ter hoogte van het ZLM-kantoor en Klein Frankrijk, het verbeteren van de doorstroming op de Ringbrug, de aanleg van een fietspad langs de Houtkade, het verbreden van het fietspad langs de Westhavendijk en de realisatie van een slimme mobiliteitshub. Dat is een knooppunt met verschillende vervoersmiddelen waarvan reizigers gebruik kunnen maken, zoals deelauto’s of -fietsen.

In juni is de aanvraag voor de Goese Schans toegekend. ‘De aanvraag voor de Stationsomgeving is toen afgewezen. Afgewezen voorstellen kregen de mogelijkheid te verbeteren.’ Goes diende in september een aangepaste aanvraag in voor het Stationsgebied. Op 14 november is bekendgemaakt dat de aangepaste aanvraag is toegekend.