Afbeelding
Foto: Shutterstock

2,4 miljoen euro voor Bevelandse flexwoningen

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal krijgen geld van het Rijk om woningbouwprojecten voor tijdelijke huisvesting te versnellen. ‘Voor de eerste fase van 200 woningen in 2023 betekent dit een subsidie van 2,4 miljoen euro’, laten de gemeenten weten.

Coördinerend wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal laat weten blij te zijn met de rijksbijdrage. ‘De flexwoningen zijn bedoeld voor jongeren en starters op de woningmarkt en voor overige spoedzoekers, zoals vluchtelingen en statushouders.’ De Bevelandse gemeenten willen in samenwerking met woningcorporatie Beveland Wonen in totaal 450 flexwoningen bouwen in de komende vijf jaar. De planning is erop gericht dat de eerste woningen in de tweede helft van 2023 worden gerealiseerd. Na de eerste fase worden er plannen voorbereid voor de overige 250 flexwoningen.

Locaties

De gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal en woningcorporatie Beveland Wonen ondertekenen naar verwachting in december een samenwerkingsovereenkomst voor de woningbouw. ‘Daarna worden de locaties bekendgemaakt en de plannen voor deze locaties verder uitgewerkt en ter besluitvorming voorgelegd aan de individuele gemeenteraden van de vijf gemeenten.’