Afbeelding

Met paard en wagen

Er was een tijd dat de melkboer, groenteboer en de bakker aan de deur kwamen. Hier een foto van zo’n verkoper met paard en wagen. Wie herkent deze ondernemer? In welke straat is dit? En welke gedachten roept dit op?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot.

Vorige foto
De vorige foto was van kinderkoor ‘De Kleine Zuid-Bevelanders' uit Kloetinge uit 1923. De dirigent was G. Houtekamer, een gerenommeerde dirigent die landelijke bekendheid genoot. Daarvoor was hij dirigent van kinderkoor ‘De Kleine Westkappelaars' uit het Walcherse Westkapelle. Dat koor met een grote reputatie was in 1920 ontbonden wegens vertrek van dirigent Houtekamer. Een jaar later begint hij met een kinderkoor in Kloetinge. Ook dat werd een zangkoor met landelijke bekendheid. In de kranten uit die periode lezen we dat beide kinderkoren betrokken waren bij het planten van de ‘Zeeuwschen Standaard' in Arnhem. Later zou dit uitgroeien tot het nu bekende Openluchtmuseum in Arnhem. Het kinderkoor uit Kloetinge werd veel gevraagd voor optredens. In 1921 waren ze aanwezig bij het optreden onder de mooie naam van ‘Neerlands Lenteleven'. In 1924 vinden we een optreden in het Schuttershof te Goes op een feestavond van de plaatselijke VVV. Van die laatste organisatie was Houtekamer secretaris.