EXPOSITIES

Fototentoonstelling ‘Duurzaamheid en Goes’

8:00 | Toyota De Jonge

De tentoonstelling ‘Duurzaamheid en Goes’ omvat 15 foto’s van kenmerkende plaatsen in Goes bijv. de watertoren, een mural, een bekend straatje in avondlicht en het stationsplein. Tevens zijn er 15 foto’s waarbij duurzaamheid het thema is, zoals windmolens, een oude versleten jas, verzameld zwerfafval. De tentoonstelling is tot eind november te zien tijdens de openingstijden van Toyota De Jonge. Op werkdagen geopend van 8.00-17.30u en op zaterdag van 9.00-17.00u. Het adres is Pearyweg 10, 4462 GT Goes.

 

Op ‘n Zeeuwse Zondag!

10:00 | Historisch Museum De Bevelanden

Onder de titel ‘Op ’n Zeeuwse Zondag’ brengt het museum in beeld hoe Zeeuwen hun rustdag vroeger besteedden. Deze tentoonstelling is te bezichtigen t/m 21 januari. Voor meer informatie zie www.hmdb.nl

 

Expositie vakmanschap = meesterschap

12:00 | Gallery Maritime

Expositie in november in GalleryMaritime: Vakmanschap = Meesterschap met werken van Maarten Groot en Ronny Moortgat. Inclusief 10 originele tekeningen van Robbert Das. GalleryMaritime, Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat, 06-22591452. Open elke dag van 12.00-17.00 uur. www.gallerymaritime.nl / www.robbertdas.nl


Expositie ‘Kunsthrepen’

13:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Kunstuitleen de Bevelanden toont de expositie “Kunsthrepen”, gemengde technieken van Gerard Weezepoel. De expositie is te bezoeken t/m 23 december. Kunstuitleen de Bevelanden, Westwal 45, 4461 CM Goes. Open: woens- t/m vrijdag 13-17 uur en zaterdag 10-14 uur.

 

Woensdag 23 november

Info-sessie Ruilshop

19:30 | Dorpshuis De Vriendschap

Heb je altijd al eens iets willen weten over de Ruilshop in Noord-Beveland, dan is er nu een kans om een info-sessie bij te wonen. Deze sessie wordt gehouden in het Dorpshuis De Vrienschap is Kats.

 

Donderdag 24 november

In Balans Valpreventie Les 1

15:00 | SMWO

Tijdens de bijeenkomst besteden we aandacht aan opbouw van kracht en versterken van spieren door oefeningen. We gaan in op het vergroten van uw veiligheid in en om uw woning. De cursus bestaat uit een drie lessen. Voor aanmelding of meer informatie: Judith Menheere, SMWO, j.menheere@smwo.nl of 06-52824303.

 

Vrijdag 25 november

Jubileumoptreden Jubilate Deo

20:00 | Sint Willibrorduskerk

60 jarig jubileum optreden van Jubilate Deo uit de Gemeente Borsele in de St Willibrorduskerk in ‘s Heerenhoek. Het koor wordt gedirigeerd door Mevr Willy Feijtel-Bout en op piano en/of orgel begeleid door Jolanda Nagelkerke. Tevens wordt medewerking verleend door de fanfare St Cecilia uit ‘t Heerenhoek. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

 

Het Zeeuws Orkest speelt de 5e van Mahler

20:00 | 

Een Iconisch muziekstuk, dat je eens in je leven gehoord moet hebben. Nog niet eerder uitgevoerd in Zeeland, met 80 orkestleden op het podium. Het is groots, meeslepend en het thema is in vele films gebruikt, waaronder ‘Death in Venice’. Zaterdag 26 november 20.00 uur Theater de Mythe in Goes. Kaarten: www.zeeuwsorkest.nl


Zaterdag 26 november

Datenight voor Christelijke singles

19:30 | Zeelandhallen

YouGodMe organiseert een avond voor christelijke singles in de Zeelandhallen. De geplande datum is 26 november. Tijdens een ontspannen avond kunt u zo verschillende personen ontmoeten en kijken of er een klik ontstaat. Je kunt je opgeven via www.yougodme.nl

 

Zondag 27 november

De vertaler centraal

13:30 | Bibliotheek

Op zondag 27 november staat de boekvertaler centraal tijdens een speciale bijeenkomst in Bibliotheek Goes. Drie vertalers van romans vertellen wat er allemaal komt kijken bij hun werk. Deze bijeenkomst is van 13.30-16.30 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Het Paard van Troje en Gemeente Goes. Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekoosterschelde.nl/activiteiten

 

Folkband Toeval in ’t Kerkje van Ellesdiek

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondag 27 november verzorgt de Thoolse folkband Toeval een voorstelling in ’t Kerkje van Ellesdiek. Toeval is van vele markten thuis; van luisterliedjes tot meezingers en dijenkletsers. Het repertoire bestaat zowel uit Ierse folksongs als eigen liedjes in het dialect van Tholen. Aanvang 14.30 uur. Reserveren is gewenst: reservering@kerkje-ellesdiek.nl of tel. 0113-612681.


Kerkdienst: ‘Naar het Licht’

19:00 | Vredeskerk

Op zondag 27 november is er weer een Open Kerk dienst in de Vredeskerk in Goes. Om 19.00 uur start de dienst met het thema: ‘Naar het Licht’. Op deze eerste Adventszondag gaan we samen op pad. Met, door, voor en naar Het Licht. De dienst duurt ongeveer een uur. De kerkzaal is vanaf 18.30 uur open.

 

Dinsdag 29 november

Verlies en Rouw bij dementie

19:00 | Buurthuis De Pit

Op 29 november: thema Rouw en Verlies bij dementie. Locatie: Buurthuis "de Pit” Appelstraat 2a in Goes. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Dementie betekent afscheid nemen, verlies en rouw bij leven oftewel levend verlies. Een moeilijke opgave voor degene met dementie en zijn omgeving. Presentatie Vierkracht: een samenwerking van vier bevlogen vrouwen die ieder vanuit hun eigen achtergrond een rol vervullen in de begeleiding van mensen die met verlies en rouw weer op krachten willen komen. Gespreksleider is Rensche Wijnstra. Entree gratis.