Afbeelding
Foto: Koolen Photography

Thoolse Anne in finale Miss Teen of Zeeland

Door: Daniël van Overveld Algemeen

THOLEN - Het is de 15-jarige Anne van de Merbel uit Tholen gelukt om zich te plaatsten als finalist Miss Teen of Zeeland 2022. De Thoolse neemt het op tegen 12 andere finalisten uit de rest van Zeeland. De winnaar wordt 27 maart bekend gemaakt.  

Het begon allemaal voor Anne toen ze een jaar of 12 was en het model Lotte van der Zee volgde op social media. ‘’Zij werd toen miss beauty en ik wilde dat ook worden.’’ Om aan Miss Teen mee te doen, moet de deelnemer minimaal 15 jaar, en maximaal 19 jaar oud zijn. Voor de verkiezing van Miss Beauty zijn de deelnemers tussen de 19 en 26 jaar oud. ‘’Ik dacht dat mijn moeder het in eerste instantie niet goed zou vinden, maar ze was er verrassend positief over.’’ Volgens Anne moet je meer dan alleen de juiste looks hebben om deel te nemen aan Miss Teen. “Je moet ook een goed innerlijk hebben. Ik zou niet zo snel zeggen dat je er ook ‘slim’ voor moet zijn, maar onhandigheid gaat je niet helpen.’’ 

Zeeland 

Dat de wedstrijd een Zeeuws karakter heeft, blijkt wel aan de activiteiten die ze gedaan heeft. Ook wordt Miss Teen of Zeeland gesponsord door Zeeuwse bedrijven. ‘’We hebben een fotoshoot in het Fletcher Hotel Arion in Vlissingen gehouden. Daarnaast komen natuurlijk alle deelnemers ook zelf uit Zeeland.’’ Fotoshoots is wat Anne het leukst vindt aan Miss Teen. ‘’Bij zo’n shoot komt veel bij kijken. Tijdens de foto heb je een bepaald beeld van het eindresultaat en dan blijkt het op de camera er heel anders uit te zien.’’ Onlangs heeft ze ook een fotoshoot voor Valentijnsdag gedaan. 

Fotoshoot 

Het nemen van fotoshoots doet ze al van jongs af aan ‘’Eén keer per jaar ga ik altijd met de familie naar Maastricht om een fotoshoot te doen. Dat vind ik zo leuk, dat ik voor mijn verjaardag een fotoshoot gevraagd had.’’ Naast fotoshoots, loopt Anne tijdens de verkiezingen ook verschillende catwalks, is ze op bootcamp gegaan en krijgt ze ook speechtraining. Daarnaast moeten de meiden zich ook inzetten voor de Linda Foundation. ‘’Die komt op voor kinderen in armoede. Wat ik ervoor ga doen, weet ik nog niet. Ik heb er nog niks voor gedaan. Misschien ga ik wel met de andere meiden iets gezamenlijk doen, maar dat moet ik dan nog met hun afstemmen.’’  

Stemmen 
Wie de mooiste ‘teen’ van Zeeland wordt, wordt deels bepaald door een jury en deels door het publiek. De winnaar wordt om 27 maart bekend gemaakt. Naast Miss Teen wordt er onder andere ook een Miss Charity (wie zich het meest heeft ingezet voor het goede doel) en een Miss Popularity (wie de meeste stemmen heeft) verkozen. Of Anne de verkiezingen gaat winnen, weet ze nog niet. ‘’De andere meiden zijn ook heel mooi, dus het is lastig te zeggen.’’ Stemmen op Anne kan door een sms’je te sturen naar 3010 met daarin de tekst: Poll Zeeland Anne. Let daarbij wel op dat het per ontvangen bericht €1,10 kost.