Afbeelding
Foto: Rien Burgers

Corrie zorgt voor minibieb in Tholen

Door: Daniël van Overveld Algemeen

THOLEN - Sinds kort staat er een minibieb in Tholen. Het is een initiatief van inwoonster Corrie Kole. De minibieb is er gekomen, omdat ze geen andere minibiebs op het eiland kent. Zelf leest Corrie graag en ze wil iedereen de kans bieden om ook boeken te lezen. Ze hoopt tevens dat de minibieb voor meer verbinding zorgt binnen Tholen-Stad. De minibieb staat er nu ongeveer een week en Corrie heeft al een paar positieve reacties ontvangen. Er liggen zelfs al wat nieuwe boeken in het kastje.

In de minibieb liggen er al een stuk of 25 boeken. ‘’Op het moment ligt er onder andere oma’s speelboek, een theologieboek en een leesboek in’’, vertelt Corrie. 

Vloeken

In principe kan alles in de kast, op twee dingen na; Namelijk geen boeken waarin gevloekt wordt en geen boeken die iets met het occulte te maken hebben. ‘’Dat zijn de twee criteria die ik aanhoud. Ik ben zelf namelijk Christen. Mijn relatie met God is mijn hele leven. Vloeken is een belediging aan mijn God, dus vandaar dat ik geen boeken wil hebben waar dat in staat.’’ Welke boeken Corrie er dan wel in zou willen, zijn bijvoorbeeld meer goede leesboeken, natuurboeken of kookboeken. ‘’Maar ook boeken over Tholen en de geschiedenis van het eiland zou leuk zijn.’’ 

Wandelen

De komst van de minibieb is volgens Corrie een heel proces geweest. ‘’Ik en mijn man reizen graag met de fiets of te voet door Nederland. Ik lees heel graag en tijdens het wandelen kwam ik dan een minibieb tegen en nam ik een boek mee.’’ De minibieb hebben de kinderen van Corrie zelf voor haar gemaakt en gegeven voor haar verjaardag. ‘’Voor zover ik weet, zijn er geen minibiebs te vinden op het eiland Tholen. Dus vandaar dat die er ook hier is komen te staan.’’

Verbinding

Als Christen zijnde, heeft ze het doel om mensen te verbinden. ‘’Ik hoop dat de minibieb voor meer verbinding zorgt in Tholen.’’ Zelf heeft ze ook een eigen praktijk, genaamd Hartelijk Verbonden. Verder zet Corrie zich in voor Christenen die leven in landen waar ze vervolgd worden. Naast dat, heeft Corrie ook een pastor in India ‘geadopteerd’. ‘’Daar sturen wij dan bijvoorbeeld kerstcadeaus naar of betalen wij de ziektekosten voor.’’ Maandelijks dragen Corrie en haar gezin bij om hun werk te steunen en uit te breiden. 

Stadstour

Eén van de manieren dat Corrie haar maandelijkse bijdrage wil leveren, is door geld op te halen door middel van een stadswandeling door de stad Tholen. Zij heeft de stadswandeling klaarliggen voor gebruik. Groepen kunnen zich nu al aanmelden of een arrangement boeken.