Jubilarissen Vrouwen van Nu
Jubilarissen Vrouwen van Nu Foto: Vrouwen van Nu

Jaarvergadering Vrouwen van Nu St.Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - Afgelopen woensdag kwamen bestuur en leden van Vrouwen van Nu afdeling Sint Maartensdijk bij elkaar in Haestinge voor de jaarvergadering. Voorzitter Bets Sturris heet de drie en veertig aanwezige leden van harte welkom na een periode waar het wederom niet mogelijk was om bijeenkomsten te organiseren. 


Het jaar-en financieel verslag plus begroting is digitaal verstuurd naar de leden. Hier waren geen op of aanmerkingen over zodat het gevoerde beheer werd goedgekeurd. Na diverse inhoudelijke mededelingen zijn er 7 jubilarissen in de bloemetjes gezet. Allereerst is Bets Sturris 25jaar voorzitter van deze afdeling. Zij heeft al die jaren met passie en grote toewijding gefunctioneerd. 


60 jaar lid

Verder zijn Corrie Breure, Corrie Burgers, Nella Kloet en Rie Geluk maar liefst 60 jaar lid en Connie Mol en Mientje ten Holte 50 jaar lid. het zijn allen leden van het eerste uur. Dit zegt genoeg over de behoefte die er was en is in de samenleving om leuke, leerzame en gezellige ontmoetingen met elkaar te hebben. 


Oproep bestuursleden

Ook de overige leden van het bestuur bekleden al sinds tientallen jaren een bestuursfunctie. Na vele jaren tevergeefs een oproep te hebben gedaan voor vervangende bestuursleden hebben ook dit jaar wederom geen nieuwe kandidaten zich aangemeld. 


Voortbestaan

Het huidige bestuur heeft al eerder ernstig overwogen en nu besloten dit jaar af te treden. Dit heeft grote consequenties voor het voortbestaan van onze afdeling. Het is zo triest dat een levendige en meelevende vereniging met 62 leden hierdoor teloor gaat. 

De voorzitter heeft de leden gevraagd er nogmaals goed over na te denken en wie weet krijgt dit besluit nog een positieve wending. Door samen te overleggen en het goede woord te zeggen, vaart men altijd wel. Wij gaan zeker nog door tot het einde van dit jaar. 


Volgende bijeenkomst

Onze volgende bijeenkomst is woensdag 23 maart in Haestinge. Deze avond komt notaris A.J. Schot een presentatie verzorgen.[n]