Zaterdag 12 maart

Verrassende veerkracht van papier

11:00 | Kunstkamer Holland Huis

Kreuken, scheuren en vouwen. Voor Amie van Eekelen uit Bergen op Zoom is handgeschept papier een onuitputtelijke bron van inspiratie. Op de expositie Veerkracht in het Zeeuwse Scherpenisse toont zij een variëteit aan objecten die allemaal vervaardigd zijn uit handgeschept papier en natuurlijke vezels, zoals hennep, moerbei en aspergeschil. Kleurrijk, fantasievol, verrassend. Blikvanger op de expositie is een groen cirkelvormig object van bijna textielachtige papiersoorten. Meer ingetogen zijn de uit moerbeivezel en gespoten pulp vervaardigde schalen en uit diverse vezels gevormde cocons. Speels zijn de uit huishoudelijk afval gecreëerde objecten, zoals een wandobject en een tulband van gebruikte theezakjes en canvasdoeken met gebruikte koffiefilterzakjes.Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, 4694 BR Scherpenisse, www.kkhh.nl, van 5 maart t/m 23 april, elke zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.Opening is op zaterdag 5 maart om 15.00 uur.

 

Concert Amazing Grace Choir

19:30 | Koorkerk

Het Amazing Grace Choir o.l.v. Peter Wildeman zingt zaterdag 12 maart in de koorkerk van Tholen. Het concert is ten bate van stichting Timotheos, hulpverlening in Malawi. Fluitiste Lise de Munck en harpiste Noralie van Gurp zullen het concert muzikaal ondersteunen, terwijl soliste Elise Lodder-Hout enkele soli zal verzorgen. Tevens is er ook een online-opname voor de stichting. Het concert begint om 19.30 uur. De entree is vrij, er is wel collecte voor het goede doel. Reserveren is zeer wenselijk, dat kan via www.peterwildeman.nl


 

Dinsdag 15 maart

Recreatief- en senioren wandelen

13:30 | Café An de Sloove

Recreatief- en senioren wandelen wordt tweewekelijks gehouden. Het betreft twee afstanden; 5 en 10 kilometer. Het vertrek is op dinsdag 15 maart om 13.30 uur vanuit Café An de Sloove in Sint Annaland.

 

Donderdag 24 maart

Eten bij het Leger des Heils

17:00 | Dienstencentrum Leger des Heils

Wij vinden het fijn dat het weer mogelijk is om elke maand een warme maaltijd te kunnen organiseren.
De eerstvolgende keer is op donderdag 24 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Loods 3, Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk. De uitnodiging is bedoeld voor mensen die normaal gesproken alleen zijn en het leuk vinden om een keer samen met anderen te eten. Wij nodigen u van harte uit. U kunt zich tot 18 maart opgeven; telefonisch 0166-610194 en via de e-mail naar raadendaadtholen@legerdesheils.nl.