28 maart-2 april

ZOA collecteweek in gemeente Tholen

8:38 | 

Waar staat ZOA voor? Zuid-Oost-Azië. Daar begon in 1973 de hulp aan de bootvluchtelingen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een organisatie die hulp biedt in wel meer dan 10 landen. ZOA helpt mensen die lijden door oorlogsgeweld, rampen, in crisisgebieden, nu ook in Oekraïne. Ook helpen ze bij de wederopbouw van een bestaan, door in te zetten op werk, onderwijs en goede basisvoorzieningen. Voor meer informatie kijk op www.zoa.nl En geef uit uw/jouw hart?

 

Dinsdag 29 maart

Recreatief- en senioren wandelen

13:30 | Partycentrum de Haestinge

Recreatief- en senioren wandelen wordt tweewekelijks gehouden. Het betreft twee afstanden; 5 en 10 kilometer. Het vertrek is op dinsdag 29 maart om 13.30 uur vanuit sportcentrum Haestinge in Sint Maartensdijk.

 

Vrijdag 1 april

Paaslunch Ontmoetingskerk

11:30 | Ontmoetingskerk

Vrijdag 1 april a.s. is er een paaslunch voor senioren in de Ontmoetingskerk. U bent van harte welkom om dit mee te vieren! Na lange tijd leven met beperkingen en weinig ontmoetingen, zijn er nu weer mogelijkheden om met elkaar aan tafel te gaan. Dit willen wij u dan ook graag aanbieden. U bent van harte welkom om 11.30 uur en rond 13.30 uur hopen we weer af te ronden. U kunt zich opgeven voor 25 maart via een email aan scriba@ontmoetingskerkpoortvliet.nl of bij Anja Goense, tel. 06-15582668. Als u vervoer nodig heeft, geef dit dan door bij uw opgave, dan zullen we hier voor zorgen. Graag tot ziens in de Ontmoetingskerk, Zuidplantsoen 3 te Poortvliet.

 

Zaterdag 2 april

Verrassende veerkracht van papier

11:00 | Kunstkamer Holland Huis

Kreuken, scheuren en vouwen. Voor Amie van Eekelen uit Bergen op Zoom is handgeschept papier een onuitputtelijke bron van inspiratie. Op de expositie Veerkracht in het Zeeuwse Scherpenisse toont zij een variëteit aan objecten die allemaal vervaardigd zijn uit handgeschept papier en natuurlijke vezels, zoals hennep, moerbei en aspergeschil. Kleurrijk, fantasievol, verrassend. Blikvanger op de expositie is een groen cirkelvormig object van bijna textielachtige papiersoorten. Meer ingetogen zijn de uit moerbeivezel en gespoten pulp vervaardigde schalen en uit diverse vezels gevormde cocons. Speels zijn de uit huishoudelijk afval gecreëerde objecten, zoals een wandobject en een tulband van gebruikte theezakjes en canvasdoeken met gebruikte koffiefilterzakjes. Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, 4694 BR Scherpenisse, www.kkhh.nl, t/m 23 april, elke zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

 

Dinsdag 5 april

Avondwandeling Oosterscheldestappers

18:30 | Dorpshuis Haestinge

Dinsdagavond 5 april organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk een avondwandeling voor iedereen die hieraan mee wilt doen. Ook de wandelaars uit andere dorpen van het eiland Tholen zijn van harte welkom om met ons mee te wandelen in de mooie omgeving van Sint Maartensdijk. De afstanden die er gewandeld kunnen worden is 5 of 10 kilometer. Er wordt gelopen in groepsverband. Er zal met iedere wandelaar rekening gehouden worden wanneer het tempo aangepast moet worden gebeurt dat ook. Het vertrek is om 18.30 uur vanuit Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk. Deze sportieve wandeling is bedoeld voor iedereen zowel voor leden als voor niet leden. Aan het deelnemen aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. De routes die gelopen gaan worden gaan door de natuurgebieden van het dorp. Na het wandelen is er in Haestinge nog gelegenheid om iets te drinken en het maken van een gezellig praatje. U weet het bewegen is goed voor de gezondheid!

 

Woensdag 6 april

Orgelconcert Martin Mans voor Kerk in Actie

20:00 | Hervormde gemeente

In de serie The Passion 40daagse ‘Samen in actie voor Oekraïne’: woensdag 6 april om 20.00 uur een orgel- en samenzangconcert in de Hervormde Kerk in Tholen van Martin Mans. Het concert maakt deel uit van een paasserie voor de Stichting Kerk in Actie. Het project dat centraal staat is ‘Samen in actie voor Oekraïne. Er is een collecte voor deze doelgroep waarvan gezinnen van elkaar zijn gescheiden door de vreselijke oorlog. Ruim twee miljoen mensen zijn op de vlucht en zij leven in angst en onzekerheid. Kerk in Actie biedt hulp in de vorm van voedselpakketten, overlevingspakketten en medicijnen. Martin heeft een orgelprogramma samengesteld met de mooiste passie- en paasliederen zoals: ‘’t Is middernacht en in de hof, Als ik in gedachten sta, O hoofd, bedekt met wonden en Op die heuvel daarginds.’ Het is een gevarieerd programma met geliefde improvisaties die de orgelliefhebber zeker zullen aanspreken. Aansluitend is bij enkele improvisaties samenzang. Aanvang 20.00 uur, deuren open 19.30 uur. Reserveren: www.martinmans.nl of www.zingenindekerk/passion40daagse