Afbeelding
Foto: Jannie klok

Tholenaren zetten zich in voor ‘Lyme warrior’ Thijmen

Door: Daniël van Overveld Algemeen

THOLEN - Jannie Klok en haar team ‘Embrace Thijmen’ doen mee met de landelijke sponsoractie ‘Lopen voor Lyme’. Met de sponsoractie willen zij geld inzamelen voor de 16-jarige Thijmen, die zelf nu vijf en een half jaar lijdt aan de ziekte van Lyme. 9 april loopt de groep hun wandeltocht onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer.

De ziekte van Lyme heeft een grote impact op het leven van Thijmen. Omdat de behandeling van mensen met de ziekte van Lyme ontoereikend is, houdt dat in dat alle kosten voor behandelingen en medicijnen zelf betaald moeten worden. Naast de financiële kosten, lijdt Thijmen zelf ook veel onder de ziekte. Hij volgt op het moment nog behandelingen en is fysiek weinig belastbaar. Zo is hij na een rondje fietsen helemaal uitgeput en krijgt hij een soort van griep waardoor Thijmen een paar dagen heel beroerd is. ‘’Daarom willen wij via deze sponsorloop niet alleen geld inzamelen voor zijn behandelingen, maar ook voor een elektrische fiets voor hem. Zo kan hij meer buiten bewegen zonder overbelast te raken’’, vertelt Jannie.

Preventie

Een deel van het geld dat ingezameld wordt, zal naar preventiecampagnes door het Lymefonds gaan. Daar is Jannie heel blij mee. ‘’Thijmen heeft de ziekte gekregen door een tekenbeet die hij in 2013 opliep. Een paar jaar later, in 2016, werd de ziekte van Lyme bij hem vastgesteld.’’ De campagnes schetsen ook licht op wat de ziekte van Lyme is. ‘’Vele mensen weten ook niet wat de ziekte nou echt inhoudt. Er wordt gedacht dat je er alleen moe van wordt. Thijmen heeft ook last van lichamelijke pijn.’’

Bingo

Op 9 april gaat de groep van Jannie aan de wandel. Naast hun wandeltocht, organiseren zij op 21 april via Teams een online Lyme-Bingo, waarbij er verschillende prijzen te winnen vallen. Aan het einde van april vindt de Week van de Teek plaats. Daarbij wordt er over het hele land aandacht besteed aan de risico’s en het voorkomen van een tekenbeet.

Link naar de sponsorpagina: https://www.lopenvoorlyme.nl/embrace-thijmen


Opgeven voor de bingo kan door een mailtje te sturen naar embracethijmen@hotmail.com . Daarbij moet wel vermeldt worden hoeveel kaarten je koopt, of je mee doet met de jeugd-ronde of de ronde voor volwassenen, en je telefoonnummer voor het versturen van een tikkie.”

Deze QR code leidt naar de website van de sponsoractie waar men kan doneren
Afbeelding