Zaterdag 14 mei

Koor- en samenzangavond voor Metadidomi Foundation 

19:30 | Gereformeerde gemeente

Gemengd Koor Yerseke en het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth organiseren zaterdag 14 mei een koor- en samenzangavond in de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Tholen. De gezamenlijke koren hebben de Metadidomi Foundation als doel gekozen voor deze avond. De opbrengst van de collecte zal ten goede komen aan de Foundation en is bestemd voor noodhulp in de Oekraïne. Het gemengde koor staat onder leiding van Henriëtte de Bat-van Maelsaeke en wordt begeleid door de bekende organist Pieter Heykoop op het orgel. Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth staat onder leiding van Marien Stouten en wordt begeleid door de Thoolse organist Leen Heijboer. De avond begint om 19.30 uur. De opening zal verzorgd worden door dominee C. van Ruitenburg.

 

Maandag 16 mei

Alzheimercafé

19:30 | De Meulvliet

Op maandag 16 mei is er weer een Alzheimercafe, het vindt plaats in Meulvliet in Tholen. u bent welkom vanaf 19.30 uur de toegang is gratis. Neuroloog Esther Korf geeft een presentatie over de verschillende vormen van dementie. Iedereen die belangstelling heeft of betrokken is is van harte welkom.

 

Dinsdag 17 mei

Avondwandeling Oosterscheldestappers

18:30 | Dorpshuis Haestinge

Op dinsdagavond 17 mei organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers een avondwandeling voor iedereen die hieraan mee wilt doen. Ook de wandelaars van andere dorpen van het eiland Tholen zijn van harte welkom om met ons mee te wandelen in de mooie omgeving van Sint Maartensdijk. De afstanden die gewandeld kunnen worden zijn 5 of 10 kilometer. Er wordt gelopen in groepsverband onder het motto samen uit samen thuis. Er zal met iedere wandelaar rekening worden gehouden met het tempo van lopen. Het vertrek is om 18.30 uur vanuit Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk. Deze sportieve wandeling is bedoeld voor iedereen zowel voor leden als voor niet leden.Aan het deelnemen aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.De routes die gelopen gaan worden gaan door de natuurgebieden van het dorp. Na het wandelen is er in Haestinge nog gelegenheid voor een kopje koffie te drinken en het maken van een gezellig praatje. U weet het bewegen is goed voor de gezondheid kom daarom op dinsdag 17 mei om 18.30 uur naar Haestinge.

 

Jaarvergadering Sien

19:30 | Zorgcomplex Sassegrave

Dinsdag 17 mei wordt in Woonzorgcentrum Sassegrave, Laban Deurloostraat 19, Scherpenisse weer de jaarvergadering gehouden van Sien, de christelijke belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Aanvang 19.30 uur. Deze keer een bijzondere uitnodiging: zeer waarschijnlijk houden we dit jaar onze laatste jaarvergadering! Het was een heel moeilijke beslissing maar de omstandigheden dwingen ons er toe. Onze vereniging is op Tholen en Sint Philipsland klein geworden; in 20 jaar tijd zijn we 85% van onze leden verloren (van 200 naar 30)! Daarnaast lukt het niet om ons vergrijsde bestuur uit te breiden en te verjongen, ondanks de vele oproepen en benaderingen. Ook de belangstelling voor de jaarvergaderingen loopt al jaren geleidelijk aan terug; bovendien is een dergelijke vergadering niet meer van deze tijd. We beseffen al te goed dat hiermee een eind komt aan een decennialange traditie met een lange rij van prachtige avonden. Vooral voor onze doelgroep zal het een groot gemis zijn, want wat een genot is alleen al de samenzang met Polyhymnia. Positief nieuws is dat we de overige activiteiten zoals catechisatie, kerstviering en de aangepaste kerkdiensten e.d. willen voortzetten. Ook wanneer hulp bij problemen of enige andere vorm van belangenbehartiging gevraagd wordt willen we de helpende hand blijven bieden. De bestuursvorm zal waarschijnlijk ook veranderen, maar daarover is nog geen besluit genomen. We zien er naar uit u op de jaarvergadering te mogen ontmoeten.

 

Woensdag 18 mei

Peuterinloop obs De Casembroot

9:00 | OBS de Casembroot

Op woensdag 18 mei is het weer zover! Van 9.00-12.00 uur staat de deur van de groepen 1 open voor de peuterinloop. Vindt u het leuk om samen met uw peuter eens binnen te komen kijken dan is dit uw kans. We laten zien hoe wij (samen) werken, spelen en leren en geven antwoord op uw vragen. Aanmelden is niet nodig, maar heeft u vooraf vragen mail dan naar j.diemel@octho.nl. De kleuteringang is in de Crooswijck. Tot dan!