Nationale buitenspeeldag in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Op woensdag 8 juni organiseert het Evenementen Comité Smalstad (ECS) de nationale buitenspeeldag in samenwerking met Jij Op Tholen. Jantje Beton en Nicklodeon zijn de initiatiefnemers van deze dag. Het buiten spelen zou weer net als vroeger terug moeten komen het zorgt voor ontspanning voor de kinderen.


Met de buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is maar een noodzaak. Juist in een tijd dat maar liefst 80 % van de kinderen onvoldoende beweegt levert buitenspelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke mentale en sociale ontwikkeling.

De speeldag in Sint-Maartensdijk wordt gehouden op het grote parkeerplein aan de Haven van 14.00 tot 16.00 uur. Door hieraan mee te doen wordt het buiten spelen gepromoot en het belangrijkste is dat ze vrij en veilig kunnen spelen. Er zijn 2 springkussens en leuke spelletjes, verder is er nog pijltje schieten van jongerenwerk Jij Op Tholen. Er zijn vrijwilligers en bestuursleden van ECS aanwezig om alles veilig te laten verlopen. De opstelling van de spelletjes is op het afgesloten parkeerterrein van de Haven zodat verkeer niet mogelijk is. Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement die zijn voor rekening van het Evenementen Comité, mogelijk gemaakt door de jaarlijkse donatie van de donateurs. Nog geen donateur, u kunt zich opgeven aan een van de bestuursleden. De kinderen worden getrakteerd op limonade en zakje chips.
Aan de omwonenden wordt gevraagd om die middag hun auto niet op de Haven te parkeren. Organisatie en vrijwilligers wensen kinderen en ouders een plezierige middag op 8 juni.[n]