Zaterdag 4 juni

Zangavond

19:30 | Hervormde Kerk

In de Hervormde kerk, Kerkpad 5 te Scherpenisse. zal een zangavond zijn m.m.v.: Duivelands Mannenkoor o.l.v. Bram Bout, Gemengd koor 'de Lofstem' o.l.v. Rik van der Veer Kinderkoor 'de Jonge Lofstem' en musici o.l.v. Johan Gerritsen van der Hoop. Er zal een collecte zijn t.b.v. Woord & Daad voor de droogte in de hoorn van Afrika. Aanvang 19.30u kerk open vanaf 19.00u

 

Chantez à Dieu opent Zomerconcerten Tholen

14:30 | Koorkerk

Na twee jaar coronastilte gaat zaterdag 4 juni de serie zomerconcerten in Tholen weer van start en wel met direct een bijzondere uitvoering. Het bekende en zeer gewaardeerde Thools Christelijk kamerkoor Chantez à Dieu presenteert in het openingsconcert een gevarieerd en smaakvol Zeeuws programma. Een uitgebalanceerd menu van muziekkeuze met stukken die verwijzen naar Zeeland, samenhangen met onze geschiedenis en met zelfs een stuk van de Thoolse componist Ghiselin Dankerts. Het openingsconcert van Chantez à Dieu belooft een feestelijk evenement te worden en vindt plaats op zaterdag 4 juni vanaf 14.30 uur in de Koorkerk van de Nederlands Hervormde Kerk aan de Markt in Tholen. De deuren openen vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis.

 

Stichting Anthonie Keldermans concert

20:15 | Oude Stadhuis

Op zaterdagavond 4 juni zal in het Oude Stadhuis van Tholen de familie Bach zijn veelzijdige compositietalent etaleren. Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zullen flauto traverso-speler Raymond Honing en claveciniste Ursula Dütschler van de meest uitnemende Barokcomponist Johann Sebastian Bach o.a. zijn fameuze Sonate in b mineur uitvoeren. Van zijn zonen Carl Philipp Emanuel en Wilhelm Friedemann, de wegbereiders voor de Weense Klassieken, klinken naast werken voor de twee instrumenten eveneens een Fantasia voor clavecimbel solo en een Sonate voor fluit solo. Aanvang: 20.15 uur. Info: www.keldermansconcerten.nl


 

Zondag 5 juni

Feestdienst met Koor in Anna Jacobapolder

10:00 | Gereformeerde kerk

Het gelegenheidskoor van de Anna Jacobapolder zingt in de Pinksterdienst van de Gereformeerde Kerk in de Anna Jacobapolder. Anders dan andere jaren waarin ze met Kerst een project hebben en zingen in de Kerstzangdienst, en ook met Pasen zingen in de Paasdienst, zingt het koor nu zondag 5 juni om 10.00 uur in de Pinksterdienst. Voorganger is ds. S. van der Houw, wiens vrouw in de Anna-Jacobapolder is geboren. Het wordt een mooie feestelijke dienst met ook een solozang van de dirigente van het koor Annet de Ruiter. De organiste en begeleider van het koor en de dienst is Marieke Wolse.

 

Dinsdag 7 juni

Recreatief- en senioren wandelen

13:30 | Café An de Sloove

Recreatief- en senioren wandelen wordt tweewekelijks gehouden. Het betreft twee afstanden; 5 en 10 kilometer. Het vertrek is op dinsdag 7 juni om 13.30 uur vanuit Café An de Sloove in Sint Annaland.