Museum en workshops van plusklas OcTho

SINT ANNALAND - De leerlingen van de plusklas hebben een museum en leuke workshops gemaakt van het thema ‘het oude Griekenland’. Iedereen is welkom op dinsdag 28 juni van 14.00 tot 17.00 uur in OBS de Casembroot, Schoolstraat 38, Sint-Annaland. 

Er wordt ook voor drankjes en hapjes gezorgd.


Wij organiseren verschillende workshops met creatieve opdrachten. Je kan jezelf aanmelden voor de pottenworkshop: je kan je eigen oude Griekse pot kleien. De techniekworkshop: hier kan je een boogbrug maken van suikerklontjes. 

De tempelworkshop: hier ga je een onderzoek naar een tempel doen. 

De theaterworkshop: hier ga je een oud Griekse legende of mythe uitbeelden. En de taalworkshop: hier ga je een prentenboek schrijven in Oud Griekse letters.

Aanmelden

Je kunt je workshop reserveren op het bord bij de deur van O.B.S de Casembroot of van de OcTho-school in uw dorp. Of meld je aan via de mail: plusklas@octho.nl. Natuurlijk ben je zonder reservering ook welkom. 

Op de open dag kunnen jullie ook een kijkje in het museum en kunnen jullie het resultaat van ons project bekijken.


Plusklas

De plusklas is gemaakt voor kinderen die meer uitdaging op school nodig hebben. Bij de plusklas zijn er geen normale vakken, maar vakken zoals filosofie en Frans. Daarbij werken de leerlingen samen aan een project. Het project van nu is: ‘Het oude Griekenland'. Hier willen wij jullie wat van laten zien! We nodigen iedereen uit voor onze workshops en ons zelfgemaakte museum.[n]