Afbeelding
Foto: Politie.nl

Cocaïnewasserij ontdekt door dumping drugsafval

Door: Amy Klaverveld Algemeen

SINT MAARTENSDIJK - De politie heeft donderdagochtend 19 juli twee personen aangehouden na onderzoek van gedumpt drugsafval. Ook is een cocaïnewasserij ontdekt. 

In september vorig jaar werden er in Ossendrecht meerdere vaten met gedumpt drugsafval ontdekt. Naar aanleiding van een oplettende getuige, zijn toentertijd een man uit Zevenbergen en een man uit Breda opgepakt. Onderzoek van de politie leidde ertoe dat donderdag om 06.00 uur een inval gedaan kon worden aan de Vierde Dijk. Hierbij zijn twee personen, een 64-jarige man en een 55-jarige vrouw, aangehouden. In de loods ontdekte de politie een cocaïnewasserij. De twee verdachten zijn aangehouden en de wasserij is geruimd. 

Natuurschade
Het dumpen van drugsafval heeft veel gevolgen voor de natuur, de synthetische stof is namelijk erg giftig. Volgens de politie is het nog een flinke klus om gedumpt drugsafval te verwijderen. “Het is niet alleen een kwestie van de grond afgraven om deze giftige vloeistoffen te verwijderen. De mensen die dat moeten doen moeten beschermd kunnen werken en de giftige grond moet gesaneerd worden, dus afgegraven en gereinigd worden”, laten ze weten. Bij de dumping in Ossendrecht kostte dat tienduizenden euro’s. De eigenaar van die grond draait daarvoor op, terwijl die zelf niets fout heeft gedaan. In Ossendrecht heeft Natuurmonumenten die rekening moeten betalen.