Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

Marco, Judith en Marc beleven laatste jaar bij PJZ: ‘Schuurfeest was altijd leuk en gezellig’

Door: Neil Schuurman Algemeen

THOLEN - Judith Uijl en Marc Korstanje waren afgelopen weekend druk bezig met de laatste afrondingen voor het jaarlijkse PJZ-feest kon beginnen. Samen met Marco Roggeband beleefden zij hun laatste jaar bij de PJZ. Judith en Marc zijn belangrijke touwtrekkers van het schuurfeest. Maar zij doen dit niet alleen.

“Wij doen dit met een stuk of 70 vrijwilligers zeker wel hoor. De meeste doen hier wel aan mee. Dat zijn eigenlijk allemaal leden.” Vertelt Judith. Verder vertelt zij dat er best wat voorbereiding aan zo’n feest vooraf gaat: “Ik ben voor de vergunningen en het papierwerk. Marc is vooral voor het opbouwen.” Marc vult aan: “Vroeger kon je een schuurfeest geven en werd er nergens naar gekeken, tegenwoordig moet je aan heel veel regeltjes voldoen.”

Maar het resultaat mag er zijn. Vanuit de hele omgeving komen er gasten naar het feest: “We hebben ook wel heel veel jeugd van Tholen en dat is wel leuk want ik denk dat het een van de weinige dingen zijn, die tegenwoordig worden georganiseerd voor de jeugd.” Vertelt Judith. Dit jaar is een bijzonder jaar voor Judith, Marc en Marco. Zij stoppen bij de PJZ. Judith vertelt dat Marco een erg waardevol lid was voor de PJZ. “Hij heeft het bijna 20 jaar gedaan. Marco deed altijd alles opbouwen” Marco vult aan: “Meestal sta ik in de fietsenstalling. Ik let dan op dat zij geen fietsen kapot maken of hekken verplaatsen.” Hij is enthousiast over de schuurfeesten: “Het is leuk om kennissen tegen te komen en de gezelligheid is erg leuk.”